To Ολυμπιακό μουσείο γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα.

Τα μηνύματα καταφθάνουν από άκρη σε άκρη, σε κάθε γωνιά του κόσμου, μηνύματα μεγαλειώδη, πανανθρώπινα, της ειρήνης, της φιλίας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συναδέλφωσης των λαών, μηνύματα που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακές Αξίες και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, του αγωνιστικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας. Στις 23 Ιουνίου, κάθε χρόνο, το ταξίδι διάδοσης μηνυμάτων και αξιών ξεκινά, καθώς γιορτάζεται παγκοσμίως, η ″ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ″. Ένας παγκόσμιος εορτασμός για την ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής το 1894 και την ανάθεση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Ένας εορτασμός-θεσμός με σκοπό να διδάξει, να καλλιεργήσει, να μεταλαμπαδεύσει, να ενθαρρύνει, να προάγει, να δραστηριοποιήσει και να αφυπνίσει….γιατί στον αθλητισμό έχουν δικαίωμα όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, εθνικότητας, φύλου, κοινωνικό-οικονομικού υπόβαθρου, θρησκείας, ικανοτήτων!

Το Ολυμπιακό μας Μουσείο, για άλλη μια χρονιά, γιορτάζει την Παγκόσμια αυτή Ημέρα, μαζί με τα παιδιά, μεταφέροντάς τους αξίες για τη ζωή και τις αρχές του ”ευ αγωνίζεσθαι”…. Αυτήν όμως τη χρονιά, ο εορτασμός θα αποτελέσει και φόρο τιμής στη μνήμη των δύο αγγελιοφόρων αντίστοιχων μηνυμάτων, στους δύο εκφραστές ιδεών, αξιών και στάσης ζωής, στα πρότυπα του ελληνικού αθλητισμού, στους Ολυμπιονίκες μας που τίμησαν την Ελληνική σημαία, την Άννα Πολλάτου και τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, που ”έφυγαν” αιφνιδιαστικά για την γειτονιά των αγγέλων… και θα αφιερωθεί στα αθλήματα στα οποία αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή…

 

Έτσι, το μουσείο, την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιουνίου, ώρα 18.00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας 2014, θα μεταμορφωθεί σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό γυμναστήριο.. με μια λαμπρή εκδήλωση – αφιέρωμα. Τα αθλήματα της ρυθμικής γυμναστικής και της πάλης, αθλήματα που εκπροσώπησαν με ήθος και περηφάνια οι δύο αγαπημένοι και σπουδαίοι Ολυμπιονίκες μας, έχουν φέτος την τιμητική τους! Θα παρουσιαστούν και θα επιδειχθούν από Ομοσπονδιακούς προπονητές και έμπειρους διακεκριμένους αθλητές, στους χώρους του μουσείου μας, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στους μικρούς επίδοξους αθλητές που θα συμμετέχουν, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους και στα δύο αυτά αθλήματα. Αφενός η πάλη, που στην αρχαιότητα είχε τον χαρακτήρα επίδειξης, ετοιμότητας πνεύματος, τέχνης και δύναμης και αφετέρου, η ρυθμική γυμναστική, το σπορ που εναρμονίζει όλες τις κινήσεις του σώματος με την ομορφιά του χορού και της μουσικής, μια τέχνη της γυμναστικής, όπως πολλοί χαρακτηρίζουν. Ετοιμαστείτε για αγώνα, δράση και ενέργεια!!! Εφοδιαστείτε με επιμονή, υπομονή και θάρρος!!! Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός… Με την ολοκλήρωση της «προπόνησης» θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους μικρούς μας φίλους, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια, τον αγώνα και την έννοια της συμμετοχής. Σας προσκαλούμε λοιπόν να αδράξετε την μοναδική ευκαιρία και να παρευρεθείτε κοντά μας, αφού πρώτα μας στείλετε συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση συμμετοχής, που θα βρείτε στο site του μουσείου ή στο fb.  

 

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ                  

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ-ΟΠΑΠ

 

Summary
Olympid Day
Article Name
Olympid Day
Description
To Ολυμπιακό Μουσείο γιορτάζει την Ολυμπιακή μέρα
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)