Ολυμπιακοί Αγώνες : το χορηγικό πρόγραμμα της Olympic Air

Το χορηγικό πρόγραμμα της Οlympic Air προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση, στην έδρα της ΕΟΕ, από τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Πρόεδρο της Marfin Investment Group (MIG), στην οποία ανήκει η Olympic Air, και Σπύρο Καπράλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την μετάβαση της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στο Λονδίνο, με ειδική πτήση της Olympic Air στις 23 Ιουλίου 2012, για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος στην ομιλία του σημείωσε:

«H Οlympic Air δεν είναι μια απλή εταιρεία. Αποτελεί εθνική παράδοση, εθνική συγκίνηση, εθνική κληρονομιά. Από τα παιδικά μας χρόνια, όλοι οι Έλληνες έχουμε συνδεθεί μαζί της. Ο πραγματικός ιδιοκτήτης της είναι ο ελληνικός λαός. Απλώς τα τρία τελευταία χρόνια ανήκει στον όμιλο μας, την MIG. Θεωρούμε όλοι στον όμιλο, ότι ήταν αυτονόητο να συνδράμουμε σαν Olympic Air, στο έργο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ήταν χαρά μας να υλοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει από το 2009. Υπόσχεση μας είναι να συνεχίσουμε να συνδράμουμε στο έργο της ΕΟΕ, που είναι τόσο σημαντικό για τον αθλητισμό και για τον πολιτισμό. Η περίοδος μπορεί να είναι κρίσιμη, αλλά ακόμη κι αν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις θα φροντίσουμε να συνεχίσουμε την στήριξη μας».

Ο κ. Σπύρος Καπράλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μέχρι τώρα, 92 αθλητές και αθλήτριες θα πάνε στους Αγώνες στο Λονδίνο και ο αριθμός αυτός  είναι πιθανό να αυξηθεί κι άλλο αν υπολογίσουμε, ότι εκκρεμούν κάποιες προκρίσεις. Όλοι αυτοί οι αθλητές, μαζί με τους προπονητές τους, τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα πετάξουν με το αεροπλάνο της Οlympic Air, στις 23 Ιουλίου, με προορισμό την Βρετανική πρωτεύουσα. Και με τα Ολυμπιακά φτερά θα επιστρέψουν στις 13 Αυγούστου, ελπίζουμε με …υπέρβαρες αποσκευές από το βάρος των μεταλλίων που θα έχουν κατακτήσει, έχοντας κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες με το ήθος, την προσπάθειά και  τις διακρίσεις  που θα επιτύχουν.

θέλω να ευχαριστήσω θερμά  την Olympic Air  που στάθηκε στο πλευρό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  από την αρχή της προσπάθειάς μας. Ιδιαίτερα να την ευχαριστήσω, εκτός των άλλων, που μας διέθεσε αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας,  το οποίο με ειδική πτήση για το ακριτικό Καστελλόριζο μετέφερε την Ιερή Φλόγα με το Ολυμπιακό μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Ιδιαίτερα,  θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Βγενόπουλο για την πολύτιμη βοήθεια και την αμέριστη συμπαράστασή του στο έργο μας.  Άλλωστε είναι και ο ίδιος  «άνθρωπος του αθλητισμού», έχοντας συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο, στο άθλημα της ξιφασκίας και είναι  ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, αφού γνωρίζει  πολύ καλά τα όνειρα, τις αγωνίες και τους κόπους των αθλητών.»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΙΑΣ

 

Η Olympic Air ως επίσημος χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα μεταφέρει την αποστολή των αθλητών της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας στο Λονδίνο.

Στις 23 Ιουλίου οι αθλητές που έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στους Αγώνες, θα μπουν στο αεροσκάφος της Olympic Air για το Λονδίνο. Και μετά την τελετή λήξης, στις 13 Αυγούστου, το ίδιο αεροσκάφος θα τους μεταφέρει πίσω στην Αθήνα.

Από το 2009 που άνοιξε τα φτερά της η Olympic Air, όλοι οι Έλληνες αθλητές που μετείχαν σε αγώνες και προ-ολυμπιακά τουρνουά, πετούν με δικά μας αεροσκάφη. Σε αναγνώριση των υπηρεσιών αυτών, η Olympic Air τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο χορηγίας για την προσφορά της στην προάσπιση των ολυμπιακών ιδεωδών και τη διάδοση του ολυμπιακού και αθλητικού πνεύματος.

Πριν μερικές εβδομάδες στις 10 Μαΐου, η Olympic Air ήταν παρούσα στην τελετή Αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Παρούσα επίσης ήταν και στη Λαμπαδηδρομία, όπου στελέχη της εταιρίας έτρεξαν για να τιμήσουν τόσο το θεσμό. Η Olympic Air έδωσε δυναμικό παρών στην τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 17 Μαΐου.

Η Olympic Air ως επίσημος χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

 

•          Μετέφερε τους Έλληνες Αθλητές για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ.

•          Μετέφερε τους Έλληνες Αθλητές για το Ευρωπαϊκό Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας 2011 στην Πράγα

•          Μετέφερε τους Έλληνες Αθλητές για το Ευρωπαϊκό Θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας 2011 στην Τραπεζούντα.

•          Ακόμη, για μετακινήσεις αθλητών και μελών της ΕΟΕ εντός της Ελλάδας διατέθηκαν 74 εισιτήρια.

•          Και τέλος για μετακινήσεις αθλητών και μελών της ΕΟΕ στο εξωτερικό διατέθηκαν  εισιτήρια.

 

 

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο, έχει προγραμματιστεί απευθείας έκτακτη πτήση για τη μεταφορά 120 και πλέον επιβατών. Επιπλέον θα διατεθούν άλλα 90 εισιτήρια για μεμονωμένες μετακινήσεις αθλητών και παραγόντων, που θα χρειαστεί να ταξιδέψουν ξεχωριστά από τον κύριο όγκο της ελληνικής αποστολής

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)