Ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη συνεδρίαση της, την Τρίτη 2 Απριλίου 2013, εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ελληνικό αθλητισμό.

 Ο έντονος προβληματισμός όλων των μελών προέρχεται από το γεγονός ότι, παρότι ξεκίνησε ο τέταρτος μήνας του 2013, οι Αθλητικές Ομοσπονδίες αλλά και η ΕΟΕ, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τους εγκεκριμένους από την Πολιτεία προϋπολογισμούς και, σε συνδυασμό με την εμπλοκή στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, είναι αδύνατη η πληρωμή των υπαλλήλων, η κάλυψη των αναγκών, η εξόφληση των ανελαστικών δαπανών και φυσικά πρωτίστως η παραγωγή αθλητικού έργου.

 Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κατανοεί στο έπακρο την δύσκολη εποχή για τη χώρα, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, ωστόσο, έχοντας τη βαθιά πίστη ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό, θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα τόσο η δική της λειτουργία όσο και των Αθλητικών Ομοσπονδιών, προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στη συμμετοχή των αθλητών και των αθλητριών στις προπονήσεις και στους αγώνες.

 Κατηγορηματική διαβεβαίωση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ότι οι Αθλητικές Ομοσπονδίες θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται με σύνεση τα χρήματα της Πολιτείας, αποφεύγοντας σπατάλες και περιττά έξοδα και θα τα διοχετεύουν στην παραγωγή αθλητικού έργου, που είναι, ούτως ή άλλως, ο αποκλειστικός σκοπός της λειτουργίας τους.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)