Κολύμβηση : Η Νόρα Δράκου 5 μήνες εκτός πισίνας.

«Η Νόρα Δράκου θα μείνει εκτός πισίνας για 5 μήνες». Η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε σοκ στον ΝΟΠ και στην ελληνική κολύμβηση γενικότερα, καθώς η πατρινή πρωταθλήτρια θα μπει στο χειρουργείο για να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τον τραυματισμό της στον αριστερό ώμο, το οποίο αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρό από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Την αποκάλυψη έκανε χθες η ίδια η Νόρα Δράκου, «ανεβάζοντας» στο προφίλ της στο Facebook την εξής φράση: «Χειρουργείο… Θα το περάσουμε και αυτό!». Αμέσως, οι φίλοι και οι φίλες της κολυμβήτριας του ΝΟΠ έσπευσαν να ενημερωθούν για το τι συνέβη, ευχόμενοι στην Ν. Δράκου καλή ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στις πισίνες.
«Δυστυχώς, έπαθα ρήξη επιχείλιου χόνδρου στον αριστερό ώμο μου και απαιτείται άμεσα χειρουργείο για να μπορέσω να ξανακολύμπησω στο επίπεδο που ήμουν πριν», μας είπε η πατρινή πρωταθλήτρια, η οποία θα ανέβει το Σάββατο στην Αθήνα για να υποβληθεί σε επέμβαση.
Η νεαρή κολυμβήτρια τραυματίστηκε λίγο πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, με τον τραυματισμό να επιδεινώνεται στην Καταλονία (θυμίζουμε ότι έκανε τρεις ενέσεις για να αγωνιστεί!), με αποτέλεσμα το νυστέρι να κρίνεται, πλέον, απαραίτητο για να αποκατασταθεί το πρόβλημα.
Πάντως, η Νόρα Δράκου δεν χάνει την αισιοδοξία της και δηλώνει πανέτοιμη να επιστρέψει σύντομα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις: «Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα μείνω εκτός δράσης για περίπου 5 μήμες. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να γυρίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις πισίνες. Στόχος μου είναι στους 6 μήνες να μπω σε φουλ ρυθμούς. Θα δούμε, μακάρι να πάνε όλα καλά».
Πηγή : Εφημερίδα Πελοπόννησος (www.pelop.gr)

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)