Εκπληκτικός ο Γιαννιώτης : 20:55 στα 1500 μέτρα!!!

Editorial -Εκπληκτικός ο Γιαννιώτης : 20:55 στα 1500 μέτρα!!!

Είχαμε αποφασίσει να μην ασχοληθούμε με τους Έλληνες Σχολιαστές. Όμως για ακόμα μία φορά τα σχόλιά τους στους αγώνες κολύμβησης είναι τόσο τραγικά που αναρωτιέσαι πως γίνεται τα ξένα ΜΜΕ να έχουν επαγγελματίες σχολιαστές ενώ η ΝΕΡΙΤ να έχει ανθρώπους που δεν κάνουν καμία σχετική προετοιμασία πριν να σχολιάσουν κάποιο αγώνα.

Η διεύθυνση του αθλητικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ μη μπορώντας να καταλάβει τα τραγικά λάθη των σχολιαστών συνεχίζει να κάνει σχεδόν καθημερινές επαναλήψεις. Δεν υπάρχει κάποιος που να ακούει τί λένε οι σχολιαστές;

Σας μεταφέρουμε μερικά από αυτά: «Βλέπετε και τους αριθμούς που έχουν οι διοργανωτές πάνω στα σχοινιά για να ξέρουν οι αθλητές την διαδρομή που θα ακολουθήσουν…

Και εδώ ύπτιο από τον πρωτοπόρο στην ομάδα της Ρωσίας…και εδώ η γερμανική ομάδα με τον Thomas Lurz να θέτει τον τόνο.

Η ελληνική ομάδα που περνά από το 1,5χλμ σε 20:55. Αρκετά καλός χρόνος.

Μέχρι στιγμής ο ρυθμός που έχει η ελληνική ομάδα είναι πολύ καλός όμως πρέπει να έχει και συνέχεια. Τα 5χλμ έχουν τους δικούς τους κανόνες….

Η Γερμανική ομάδα που κυνηγά την Ελληνική ομάδα. Για να δούμε εάν θα τα καταφέρει.»

Ο Έλληνας σχολιαστής δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι ο αγώνας έγινε σε στίβο κωπηλασίας και ότι οι αριθμοί 2-3 που φάνηκαν στο πλάνο δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα κολύμβησης και ότι η επιγραφή των  1500 αφορά επίσης τον στίβο κωπηλασίας.

Το 20:55 στα 1500 αντιστοιχεί σε 1:24/100μ ρυθμό δεν είναι “αρκετά καλός χρόνος”….δεν είναι ρυθμός ούτε για προθέρμανση για αυτούς τους αθλητές αυτού του επιπέδου. Ο σχολιαστής ακόμα και εάν δεν ξέρει από κολύμβηση δεν μπήκε καν στον κόπο να μελετήσει έστω και λίγο και να προετοιμαστεί πριν την μετάδοση.

Τί εννοεί ο σχολιαστής ότι τα 5χλμ έχουν τους δικούς τους κανόνες;

Αυτά που αναφέραμε είναι μερικά από τα «απίστευτα σχόλια» των Ελλήνων σχολιαστών.

Μήπως θα έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα στον τρόπο πρόσληψης, εκπαίδευσης και επαγγελματικής στάσης των δημοσιογράφων στην ΝΕΡΙΤ και να υπάρξει μεγαλύτερος σεβασμός στους Ελληνες πολίτες;

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)