Navarino Bike Festival.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8Οκτωβρίου 2013

 

NavarinoBikeFestival: Στην τελική ευθεία!

      Το πλήρες πρόγραμμα του τριήμερου φεστιβάλ

 

Το NavarinoBikeFestival βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία, καθώς μένουν λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη της πρώτης, διοργάνωσης mountainbike στη ΝΔ Πελοπόννησο.

Από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, πολλές διαδραστικές εκδηλώσεις, παιχνίδια και αγώνες δημιουργούν ένα πλήρες τριήμερο πρόγραμμα, με εκπλήξεις και δώρα για τους νικητές!

 

Οι ερασιτέχνες ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν ως επαγγελματίες στο OpenRace που γίνεται το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 στις 15:00, ενώ την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, στις 10:30 το πρωί, οι επαγγελματίες ποδηλάτες τρέχουν στο InternationalCrossCountryRace με τα «φτερά» του RedBull. Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει ενταχθεί στο διεθνές καλεντάρι των αγώνων ποδηλάτου, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI), και το NavarinoBikeFestival τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει εκθέσεις, MTBTourμε την Ολυμπιονίκη ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα, family bike trekking tour στη Βοϊδοκοιλιά, bikecinema, καθώς και μία ειδικά διαμορφωμένη διαδραστική πίστα pumptrackπου θα είναι διαθέσιμη και τις 3 ημέρες του φεστιβάλ με τη δυνατότητα εκμάθησης για όλους τους αρχάριους ποδηλάτες!

 

Το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα του NavarinoBikeFestivalδιαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή (11/10):

10:00 – 21:00

Γραφείο Ενημέρωσης Festival (NavarinoOutdoors): Εγγραφές, Κρατήσεις & Ενοικιάσεις Ποδηλάτων

10:00 – 21:00

Γραφείο διαπιστεύσεων για τους αγώνες & το festival

10:00 – 21:00

Πώληση μεταχειρισμένων ποδηλάτων (NavarinoOutdoors)

13:00 – 17:00

Διαδραστική πίστα pumptrack

Όλη μέρα

Έκθεση για το περιβάλλον στο NavarinoNaturaHall

14:00 – 15:30

Μαθήματα αρχαρίων στην πίστα pumptrack

Σάββατο (12/10):

 

Γενικό Πρόγραμμα

09:00 – 21:00

Γραφείο Ενημέρωσης Festival (NavOut): Εγγραφές & Ενοικιάσεις Ποδηλάτων

09:00 – 21:00

Πώληση μεταχειρισμένων ποδηλάτων (NavarinoOutdoors)

10:00 – 18:00

Διαδραστική πίστα pumptrack

12:00 – 13:00 15:00 – 16:00

Μαθήματα αρχαρίων στην πίστα pumptrack

Όλη μέρα

Έκθεση για το περιβάλλον στο NavarinoNaturaHall

 

Δραστηριότητες

10:00

Έναρξη των δύο MTBtours (δύο επιλογές) με bikecelebrity – ανοικτό tour όλη την ημέρα

10:00 – 13:00

TourMTB (Βοϊδοκοιλιά – Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας – Καλαμάρι) (καθοδηγούμενο από την Ολυμπιονίκη ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα)

10:00

Bike Cinema – Προβολή ταινίας

12:00

Bike Cinema – Προβολή ταινίας

Όλη μέρα

FamilyBikeTrekkingtour στη Βοϊδοκοιλιά (με σηματοδοτήσεις) – ανοικτό tour όλη την ημέρα

15:00 – 16:00

Open Race στην πίστα XCO

 

Αθλητές

16:30 – 18:00

UCIεπίσημη προπόνηση στην πίστα του αγώνα

 

Απογευματινό Πρόγραμμα

19:00 – 20:00

BBQ & βράβευση του OpenRace

20:00 – 22:00

Bike Party

Κυριακή (13/10):

 

Γενικό Πρόγραμμα

09:00 – 17:00

Γραφείο Ενημέρωσης (NavOut): Ενοικίαση Ποδηλάτων – AllDayMTBTours

09:00 – 17:00

Πώληση μεταχειρισμένων ποδηλάτων (NavarinoOutdoors)

Όλη μέρα

Έκθεση για το περιβάλλον στο NavarinoNaturaHall

09:30 – 14:00

Διαδραστική πίστα pumptrack

10:30 – 13:00

UCI Cross Country Race

11:00 – 12:00

Μαθήματα αρχαρίων στην πίστα pumptrack

11:00

Bike Cinema – Προβολή ταινίας

13:00

Bike Cinema – Προβολή ταινίας

13:00

Βράβευση & τελετή λήξης

 

Είσοδοςστο Navarino Bike Festival:

  • 15€ (Δικαίωμα εισόδου και τις 3 ημέρες του φεστιβάλ, συμμετοχή στο OpenRace, χρήση της πίστας Pumptrackκαι BikeCinema)
  • 20€ (Δικαίωμα εισόδου και τις 3 ημέρες του φεστιβάλ, συμμετοχή στο InternationalCrossCountryMTBEliteMenRace[για τη συμμετοχή απαιτείται διεθνές δελτίο], χρήση της πίστας Pumptrackκαι BikeCinema)
  • 25€ για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες (MTB tours, family bike trekking tour στη Βοϊδοκοιλιά, MTB Tour στη Βοϊδοκοιλιά, στη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας και στο Καλαμάρι)

 

Επικοινωνία για την ενοικίαση ποδηλάτων, την αγορά μεταχειρισμένων ποδηλάτων (μέσα από μία ευρεία γκάμα ποδηλάτων) και την ενημέρωση για τα Bike Tours:

NAVARINO OUTDOORS

Τηλ.: +30 27230 90300

Fax: +30 27230 90301

Email: outdoors@costanavarino.com

 

Το “Navarino Bike Festival”πραγματοποιείταιμετηστήριξητηςΟΠΑΠΑΕκαιτηνυποστήριξητωνεταιρειών: Chiquita, Sportful, ΝΑΤΟΥΡΑΕμφιαλωτικήΑ.Ε., μετοφυσικόμεταλλικόνερό «ΥΑΣ», TTL (Trails-Bikeparks Construction), Scooterise καιΈπαθλον. Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, στη Σπάρτη θα στηρίξει την διοργάνωση, στελεχώνοντας την με εθελοντές.

 

Για τη συμμετοχή σας στον αγώνα, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του “Navarino BikeFestivalwww.navarinobikefestival.comκαι να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα εγγραφής: www.focusonsports.gr/navarino/personal.pdf

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)