Αναχώρησε για Ελσίνκι η εθνική ομάδα στίβου

Για το Ελσίνκι αναχώρησαν την Δευτέρα το πρωί τα πρώτα μέλη της ελληνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι (27/6-1/7).

Στην 21η πρώτη στάση του θεσμού, η ελληνική αποστολή θα πάρει μέρος με 24 αθλητές και αθλήτριες και την ελπίδα ότι θα καταφέρει να συνοδεύσει την συμμετοχή της στη διοργάνωση με καλά πλασαρίσματα.

Με υψηλές προσδοκίες ταξίδεψε για την Φινλανδία, ο Περικλής Ιακωβάκης. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 400 μ. εμπ. και πρωταθλητής Ευρώπης το 2006 στο Γκέτεμποργκ, είναι σε καλή κατάσταση και δικαίως ανεβάζει ψηλά τον πήχη. «Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε να δούμε τους ημιτελικούς του euro…και εύχομαι την Κυριακή να δούμε έναν καλό τελικό», είπε αστειευόμενος ο Ιακωβάκης για να αναφερθεί στους δικούς του στόχους: «Κάθε πράγμα στον καιρό του. Τετάρτη και Πέμπτη ελπίζω να έχω κάνει δύο καλές κούρσες και να ετοιμάζομαι για τον τελικό. Εννοείται πως αυτός είναι ο στόχος. Από την στιγμή που τρέχω στα κανονικά μου επίπεδα είναι φυσιολογικό να έχω στόχο το βάθρο. Σε έναν αγώνα όμως, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα γίνει», είπε ο Ιακωβάκης, ο οποίος με 49.04 είναι ο αθλητής με την καλύτερη επίδοση στα 400 μ. εμπ., από αυτούς που έχουν δηλωθεί να πάρουν μέρος.

Τα τελευταία χρόνια ο Κώστας Μπανιώτης δεν λείπει από τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Ο αθλητής από την Κομοτηνή έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους άλτες του ύψους παγκοσμίως. Αυτό που του λείπει για να πιστοποιήσει τον παραπάνω χαρακτηρισμό είναι ένα μετάλλιο. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου, ταλαιπωρήθηκε στην αρχή της σεζόν από τραυματισμό, που τον πήγε πίσω στην προετοιμασία. Παρόλα αυτά αναμένεται και αυτή την φορά να είναι ανταγωνιστικός. «Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Το ύψος είναι ευρωπαϊκό αγώνισμα. Είμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και όλοι θα είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές, όπως ο Βρετανός Γκράμπαρτς, ο Κυριάκος Ιωάννου και πολλοί άλλοι. Αρχικά με ενδιαφέρει να βρεθώ στον τελικό, εκεί όλα είναι ανοιχτά», είπε ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου, που δύο φορές κατάλαβε την τέταρτη θέση, το 2011 στο Ευρωπαϊκό κλειστού και το 2012 στο Παγκόσμιο κλειστού.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω έναν δυνατό αγώνα. Να κυμανθώ στις επιδόσεις που μπορώ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε όχι μόνο θα βρεθώ στον τελικό, αλλά θα διεκδικήσω μια καλή εμφάνιση», είπε η Αθανασία Πέρρα, που στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προσγειώθηκε στα 14,71 μέτρα στο τριπλούν. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Δημήτρης Τσιάμης, σχολίασε: «Τελικό και βλέπουμε…».

Στον ακοντισμό των ανδρών, θα πάρει μέρος ο Γερβάσιος Φιλιππίδης. «Θέλω μια καλή εμφάνιση. Θέλω να αγωνιστώ στον τελικό. Το σημαντικότερο από όλα είναι να βγουν στον αγώνα τα μέτρα που βγάζω στην προπόνηση», είπε ο Φιλιππίδης.

Για Ελσίνκι αναχώρησαν σήμερα οι εξής αθλητές:  Κώστας Μπανιώτης (ύψος), Μαρία Μπελιμπασάκη (100 μ.- 200 μ.),  Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν), Νίκη Πανέττα (τριπλούν), Αντωνία Στεργίου (ύψος), Σάβα Λίκα (ακοντισμός), Ελενα Φιλάνδρα (800 μ.), Ανδρέας Δημητράκης (800 μ.), Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ.), Αθανασία Πέρρα (τριπλούν), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Μιχάλης Σταματόγιαννη (σφαιροβολία). Το μεσημέρι αναχωρούν από Θεσσαλονίκη οι Γερβάσιος Φιλιππίδης (ακοντισμός) και Σπύρος Παπαδόπουλος (400 μ. εμπ.).

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)