Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης : Η συνέντευξη τύπου

Στην σπουδαιότητα της διοργάνωσης στην Τρίπολη, με την παρουσία όλων των κολυμβητών / τριών που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά και άλλων σπουδαίων αθλητών, επικεντρώθηκε – μεταξύ άλλων – η Συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, των συνδιοργανωτών του 81ουΕθνικού πρωταθλήματος.

Παρόντες ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώ της, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό / Αθλητισμό και δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Ζαμπαθά, ο αντιπρόεδρος του ίδιου Νομικού Προσώπου και επίσης δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Κουκάκης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός και ο γενικός γραμματέας της Δημήτρης Σαρακατσάνης.

Στις τοποθετήσεις τους, επεσήμαναν μεταξύ των άλλων:

Γιάννης Σμυρνιώτης: «Ο Δήμος Τρίπολης επιμένει να επενδύει στον αθλητισμό. Για δεύτερη φορά φέτος, παρά τα οικονομικά προβλήματα,  μετά το διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης Γυναικών «Θέτις Καπ» τον περασμένο Ιανουάριο, φιλοξενούμε διοργάνωση της ΚΟΕ την οποία και ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της.

Προσπαθούμε και κρατάμε ανοιχτό όλο το χρόνο το Κολυμβητήριο μας στο οποίο έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις, ενώ με σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα θα το αναβαθμίσουμε σ’ ότι αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας»

Γιώργος Κατσαρός: «Είναι η δεύτερη φορά φέτος, μετά το «Θέτις Καπ» που είμαστε εδώ και σας ευχαριστούμε κύριε Δήμαρχε. Είναι εδώ επίσης όλα τα παιδιά που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, σ’ ένα κολυμβητήριο που λίγα υπάρχουν τέτοια στην Ελλάδα. Η Τρίπολη μπορεί να γίνει σπουδαίο αθλητικό κέντρο»

Χριστίνα Ζαμπαθά: «Είναι χαρά και τιμή για την πόλη μας να φιλοξενούμε διοργάνωση της ΚΟΕ και τους κορυφαίους μας κολυμβητές. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που μας τιμάει για δεύτερη φορά στην ιστορία των διοργανώσεων. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να πετύχει η διοργάνωση. Τιμή μας που υποδεχόμαστε τα παιδιά που θα πάνε στο Λονδίνο και μεταξύ τους, ένα δικό μας, τον Γιάννη Δρυμωνάκο»

Δημήτρης Σαρακατσάνης: «Με συγκινεί το γεγονός που η Τρίπολη ήταν η πρώτη πόλη όπου συνδιοργανώσαμε το Εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης το 2007. Είναι εδώ οι κορυφαίοι μας αθλητές και οι 13 που θα πάνε στο Λονδίνο, με ότι σημαίνει αυτό για την σπουδαιότητα της διοργάνωσης»

Σταύρος Κουκάκης: «Η παρουσία τόσο πολλών και σημαντικών αθλητών στην πόλη μας, κάνει ιδιαίτερα σημαντική την διοργάνωση που φιλοξενούμε στην πόλη μας. Η καρδιά της ελληνικής κολύμβησης χτυπάει εδώ στην Τρίπολη. Η πόλη μας αποδεικνύει ότι έχει αθλητική κουλτούρα».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)