Δυστυχώς το εθνικό αθλητικό κέντρο του Αγιου Κοσμά μαραζώνει μέρα με την μέρα.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες χρυσοπληρώσαμε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχουν αφεθεί στην μοίρα τους και η πολιτεία αδιαφορεί παντελώς, ίσως γιατί η απόφαση να πωληθεί όλο το οικόπεδο των εγκαταστάσεων έχει ήδη ληφθεί.
Το ιστορικό κέντρο λόγω τοποθεσίας, δίπλα στην θάλασσα (= καλές περιβαλλοντικές συνθήκες με πολύ χαμηλή συγκέντρωση ρύπων), αποτελεί ιδανικό τόπο για να αποτελεί πρότυπο κέντρο αθλητισμού σε όλη την Ευρώπη.
Το βλέπουμε να μαραζώνει και αυτό χωρίς καμία δόση υπερβολής μας προκαλεί απίστευτη θλίψη και μελαγχολία.
Διαβάστε παρακάτω τί έγινε στο ιατρείο λόγω των δυνατών ανέμων.
Το παρακάτω άρθρο ΄-όπως και η φωτογραφία – είναι από το ηλεκτρονικό περιοδικό στίβου www.stivoz.gr.
Όσο κρατούσε η καλοκαιρία, οι αθλητές του στίβου μπορούσαν- σχεδόν- αμέριμνοι να κάνουν τις προπονήσεις τους. Τώρα όμως πρέπει κάθε ημέρα να παρακολουθούν με αγωνία το δελτίο καιρού. Στην Αθήνα, στο βορρά- το προπονητήριο του ΟΑΚΑ- τρέμουν μήπως βρέξει και πλημμυρίσουν. Στο νότο- τον Άγιο Κοσμά- διαβάζουν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα μποφόρ.
Δυστυχώς βέβαια, δεν μπορούν να προφυλαχθούν. Την τραγική κατάσταση των εγκαταστάσεων στον Άγιο Κοσμά έφερε ξανά στην επικαιρότητα το μπουρίνι της Τετάρτης. Γιατί ο αέρας πήρε και σήκωσε το ιατρείο!
Δεν πρόκειται για σχήμα λόγου. Ο χώρος έχει πλέον φυσικό… εξαερισμό, καθώς η μία του πλευρά κατέρρευσε. Και φυσικά δεν πρόκειται για αστείο, καθώς από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός. Άλλωστε, μόλις πέρυσι μία αθλήτρια της γυμναστικής είχε χτυπήσει από πτώση κλαδιού δέντρου στις εγκαταστάσεις, ενώ και σε προηγούμενους χειμώνες ο άνεμος είχε «ξεγυμνώσει» κάποιους από τους χώρους.
Οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ έτρεχαν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό του ιατρείου την Τετάρτη, αλλά το μείζον πρόβλημα ίσως δεν είναι αυτό, αλλά ο μόνιμος κίνδυνος που διατρέχουν όσοι γυμνάζονται εκεί, εξαιτίας των υποδομών που ρημάζουν όσο περνούν τα χρόνια.


About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)