Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου 2012

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το τριήμερο 22, 23 και 24 Ιουνίου 2012 στο νομό Λάρισας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου στις κατηγορίες ανδρών, νέων ανδρών και γυναικών.

Στην επιτυχία της διοργάνωσης, που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών, σημαντική  ήταν η συμβολή τόσο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αποτέλεσε τον επίσημο συνδιοργανωτή, όσο  και του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας. Καταλυτική υπήρξε η παρουσία της Αστυνομικής Δ/νσης Λάρισας και της Τροχαίας Λάρισας, που με την κινητοποίηση και τα μέτρα που πήρε, κατάφερε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες, με απόλυτη ασφάλεια για τους αγωνιζόμενους αθλητές και αθλήτριες, ενώ θετικότητα σχόλια απέσπασε ο τερματισμός στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, κάτι που φάνταζε εξαιρετικά δύσκολο, που έδωσε την ευκαιρία στους φίλους του αθλήματος και στους κατοίκους της πόλης να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, εκτός από την άψογη φιλοξενία που παρείχε σε πάνω από 170 αθλητές, αθλήτριες και συνοδούς, στο ξενοδοχείοLARISSA IMPERIAL, υποστήριξε από την αρχή τη διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, απόδειξη της οποίας ήταν η παρουσία του και στις τρείς ημέρες των αγώνων. 

Ο Π.Γ.Σ. Λάρισας βοήθησε τα μέγιστα στην επιλογή των διαδρομών, αλλά και στην πραγματοποίηση των αγώνων.

Σημαντική ήταν και η συμβολή στη διοργάνωση των Δήμων Λάρισας, Τυρνάβου, Ελασσώνας και Τεμπών, των Διασωστών Λάρισας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Λάρισας και των Προσκόπων Συκουρίου, καθώς και των Αστυνομικών Τμημάτων Τυρνάβου και Ελασσώνας, που με την κινητοποίησή τους διευκόλυναν την ασφαλή διέλευση των αθλητών και αθλητριών.

Θεωρούμε ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτέλεσε ένα πολύ καλό προθάλαμο και μία ευκαιρία αποκόμισης εμπειριών για το επικείμενο φιλόδοξο εγχείρημα της Περιφέρειας, το «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας 2013», με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.  Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Διεθνούς Γύρου Θεσσαλίας αποτελεί όραμα τόσο για τον Περιφερειάρχη Κ. Κώστα Αγοραστό, όσο και για την Ομοσπονδία μας και η επιτυχία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αποτελεί εγγύηση για τέτοιου είδους αγωνιστικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι νικητές των αγώνων και Πρωταθλητές Ελλάδος για το 2012, ήταν:

Α. ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΡΗΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1. Χατζή Ελισάβετ          (Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ)

2. Πρίντεζη Χριστίνα         (Π.Ο. ΤΑΛΩΣ Χανίων)

3. Τσαβαρή Ελένη             (Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ)

ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ:    1. Παπαδερός Αλέξανδρος       (Π.Ο. ΤΑΛΩΣ Χανίων)

2. Σπανόπουλος Ιωάννης            (ΠΕΛΟΤΟΝ Π.Ο.)

3. Ιωαννίδης Νικόλαος                (Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ)

ΑΝΔΡΩΝ:    1. Ταμουρίδης Ιωάννης                     (Π.Α.Ο.Κ.)

2. Τζωρτζάκης Πολυχρόνης                            (Π.Ο. ΤΑΛΩΣ Χανίων)

3. Σακελλαρίδης-Μάγκουρας Νεοφ.        (Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ)

Β. ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 1. Χατζή Ελισάβετ          (Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ)

2. Μηλάκη Αργυρώ           (Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

3. Φασόη Βαρβάρα           (Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π-Χ)

ΑΝΔΡΩΝ:    1. Δρακάκης Ιωάννης    (Π.Ο. ΤΑΛΩΣ Χανίων)

2. Μπούγλας Γεώργιος       (Π.Ο. ΚΑΣΤΡΟ Ηρακλείου)

3. Καστραντάς Χαράλαμπος (Π.Ο. ΚΑΣΤΡΟ Ηρακλείου)

Στην τελετή απονομών την Κυριακή 24 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος κ. Κώστας Βολικάκης, ο Πρόεδρος του Π.Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ κ. Σάββας Τσοπούρογλου και η Διευθύντρια καταστήματος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ της Λάρισας, Κα. Σπυράκη Αναστασία, η οποία αναφέρθηκε σε χαιρετισμό της στην πολύτιμη χορηγική υποστήριξη της Τράπεζας στους Πρωταθλητές της Ποδηλασίας Γιάννη Ταμουρίδη και Περικλή Ηλία, στη μεγάλη τους προσπάθεια για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας θερμές ευχαριστίες σε όλους τους πολύτιμους συντελεστές της άψογης διοργάνωσης.   

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου της ΕΟΠ

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)