Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ

Στα Μέγαρα έγινε την Κυριακή (3/6) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. Ανδρών – Γυναικών και Νέων, το οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στη μνήμη του “Βασίλη Μαυραποστόλου”.

Ο Χριστόφορος Μερούσης(ΦΟ Βροντάδου) διένυσε την απόσταση σε30.51.78 και πέτυχε την πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μέτρων.Δεύτερος ήταν ο Γιάννης Ζερβάκης(Σητειακός ΑΟ) με 31.20.11 και τρίτος ο Γιώργος Καραβίδας (ΑΕΚ) με 31.26.77 . “Ηθελα μια καλύτερη επίδοση, όμως, σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα η νίκη είναι αυτή που μετράει. Οι συνθήκες σε γενικές γραμμές ήταν καλές, ωστόσο είχε αρκετή υγρασία που με επηρέασε. Τώρα θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πιθανότατα στα 5.000 μ. και στη συνέχεια θα ξεκινήσω και πάλι την προετοιμασία μου για τον μαραθώνιο. Ο αγώνας που έκανα τον Απρίλιο έδειξε πως έχω περιθώρια βελτίωσης στο αγώνισμα. Ο επόμενος μαραθώνιος που θα κάνω θα είναι στην κλασική διαδρομή”,είπε ο Μερούσης, ο οποίος ζει στην Χίο.

Στις γυναίκες την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση πανηγύρισε η Ουρανία Ρεμπούλη (ΓΣ Ν. Λέρου), η οποία τερμάτισε σε 34.33.63. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε η Μάγδα Γαζέα (ΑΓΕ Ζακύνθου)με 36.49.78 και τρίτη ήταν η Ντενίζ Δημάκη(ΓΑΣ Ιλισός) με 37.03.23 .

“Εννοείται πως είμαι χαρούμενη για την νίκη, ωστόσο δεν με ικανοποίησε η εμφάνιση. Είχα την δυνατότητα να τρέξω κάτω από 34.00 όμως δεν είχα συναγωνισμό και αυτό δεν με βοήθησε καθόλου. Στόχος ήταν να πιάσω το όριο για το Ελσίνκι, όμως, πλέον δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να κάνω άλλο αγώνα. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, θα μπω στα 5.000 μ. με στόχο το καλύτερο δυνατό”, είπε η 23χρονη αθλήτρια, που πέρυσι ήταν πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που έγινε στην Οστράβα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)