Τρίαθλο στο Ναύπλιο : Απολογισμός

Δελτίο Τύπου των διοργανωτών. Αγαπητοί φίλες και φίλοι γεια σας, άλλο ένα eventT.L.P. έφτασε με επιτυχία στο τέλος του, όλοι οι αθλητές μας (155 στο σύνολο) υγιείς, δυνατοί και κουρασμένοι αλλά χαμογελαστοί πέρασαν την αψίδα τερματισμού.

Ο καιρός ήταν υπέροχος, η θάλασσα “λάδι” και οι εκκινήσεις δόθηκαν με 15’ καθυστέρηση γιατί κάποιοι απ τους αθλητές ταξίδεψαν αυθ ημερών και δεν ήταν έτοιμοι στην ώρα τους.

Απ την στιγμή που δόθηκαν οι εκκινήσεις όλα εξελίχθηκαν ομαλά και δεν είχαμε ιδιαίτερα θέματα στην εξέλιξη του αγώνα, η μεσημεριανή ζέστη ταλαιπώρησε λίγο τους αθλητές της μεγάλης απόστασης (T.L.P.112,9) αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κάποιοι φίλοι μου παραπονέθηκαν για την τροφοδοσία σε ηλεκτρολύτες, τζελ και διάφορα ενεργειακά προϊόντα, στα τραπέζια δίπλα στην ζώνη αλλαγής που ήταν και η δρομική αναστροφή υπήρχε πληθώρα από ηλεκτρολύτες και τζελ που ήταν προσφορά του χορηγού μας G.B.F. SportNutrition και πληθώρα από μπανάνες οι οποίες πετάχτηκαν εκ των υστέρων γιατί δεν καταναλώθηκαν.

Το ποδηλατικό κομμάτι εξελίχθηκε ομαλά παρ όλο που είχε υψηλές απαιτήσεις τεχνικής κατάρτισης και φυσικής κατάστασης γιατί τα είχε όλα, κλίσεις μεγάλες θετικές και αρνητικές, σε κάποια σημεία μέτριο οδόστρωμα, πολλά χιλιόμετρα σε flat κομμάτι με καινούργιο οδόστρωμα, κίνηση στην Πόλη (όμορφη Πόλη και Ιστορική) αλλά αυτή ήταν και η πρόκληση του συγκεκριμένου αγώνα, κάτι που το είχαμε επικοινωνήσει άλλωστε με τους αθλητές μας μήνες πριν στην Τεχνική Ανάλυση του αγώνα και προφανώς ήταν και ένας απ τους λόγους της συμμετοχής τους. Κάποιοι ίσως μας πουν “κίνηση στην Πόλη εγκυμονεί κινδύνους”, θα συμφωνήσω μαζί τους ότι υπάρχουν κίνδυνοι αλλά γι αυτό φρόντισαν οι 45 άνθρωποι μας που ρύθμιζαν την κίνηση και πρόσεχαν τους αθλητές, οι 15 ναυαγοσώστες, οι 10 Σαμαρείτες και όλη η δύναμη Τροχαίας και Λιμενικού που είχαν καλύψει όλους τους δρόμους της Πόλης και έδιναν προτεραιότητα στους αθλητές μας.

Το ThreeLevelPower γι αυτό προτείνει πολυποίκιλα event σε διαφορετικές γεωγραφικά περιοχές (κωπηλατοδρόμιο flat χωρίς κίνηση, Ναύπλιο με τεχνικές δυσκολίες, Άστρος σε flat τερέν, Χανιά κάτι άλλο…) και από κει και πέρα ο αθλητής επιλέγει τη θέλει και τι του ταιριάζει ή τα δοκιμάζει όλα και προσθέτει αγωνιστική εμπειρία και προσαρμογές στο σώμα του που σε βάθος χρόνου θα λειτουργήσουν υπέρ του γιατί αναπτύσσει την τεχνική του κατάρτιση και την φυσική του κατάσταση.

Το δρομικό κομμάτι όπως είχα γράψει και στην Τεχνική Ανάλυση Όμορφο, Μαγικό, Μοναδικό αλλά και κουραστικό εξελίχθηκε στην μοναδική Αρβανιτιά χωρίς προβλήματα.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, τους 155 αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στο Ναύπλιο και έδωσαν δυναμικό παρών, τον χορηγό μας G.B.F. SportNutrition οικογένεια Γρηγόρη και Βαρβάρας Φύτρου, τον Δήμαρχο Ναυπλίου και όλο το Δ.Σ. Ναυπλίου, την Τροχαία και το Λιμενικό που έδωσαν δυναμικό παρών και επέδειξαν υψηλό επίπεδο συνεργασίας, το κλιμάκιο των Σαμαρειτών Ναυπλίου, τους Ναυαγοσώστες, την ομάδα Ασύρματης επικοινωνίας, τους 45 ανθρώπους μας στους δρόμους και τέλος τους ανθρώπους μου Βασίλη, Γεωργία, Σάκκη, Καταλίνα, Βασίλη, Αφροδίτη τον πυρήνα T.L.P. , χωρίς αυτούς δεν γινόταν τίποτα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Λάμπρος Κωτσιόπουλος

Ποδηλάτης

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)