“Εισαγωγικό μάθημα στο Ορεινό Τρέξιμο’’ με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο

Το Σαββάτο 19 Ιανουαρίου το AlpamayoPRO, η SalomonHellas και η SUUNTO Hellas ανοίγουμε τις δραστηριότητες μας για την νέα χρονιά και σας προσκαλούμε στην Πάρνηθα για ένα ‘’Εισαγωγικό μάθημα στο ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ’’. Έχοντας ως βάση το φιλόξενο καταφύγιο Φλαμπούρι δύο πολύ γνωστοί και έμπειροι αθλητές της Salomon και του AlpamayoPRO θα τρέξουν μαζί σας στη γύρω περιοχή και στα υπέροχα μονοπάτια της θα σας διδάξουν τις βασικές τεχνικές για να τρέχετε σε αυτά με ταχύτητα αλλά και ασφάλεια.

Στο τέλος της δρομικής εξόρμησης θα ανακάμψουμε με ζεστό τσάι στο καταφύγιο και όλοι μαζί θα συζητήσουμε για το ορεινό τρέξιμο αναλύοντας τις τεχνικές που διδάχθηκαν λίγο πριν στο βουνό.

Στα πλαίσια του μαθήματος θα γίνει παρουσίαση του απαραίτητου δρομικού εξοπλισμού καθώς και της προετοιμασίας που απαιτείται για να αυξήσετε την απόδοση σας ως δρομείς

Το πρόγραμμα θα ”τρέξουν’’, ο Brand Ambassador της Salomon Hellas Νίκος Κωστόπουλος και ο αθλητής μας και μέλος της διεθνούς ομάδας της Salomon Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε χομπίστα αλλά και συστηματικό δρομέα, είναι ‘’μη ανταγωνιστικό’’, και σκοπός του είναι, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και η βελτίωση των ικανοτήτων σας στο ορεινό τρέξιμο καθώς και η εξοικείωση με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τους «τυχερούς» συμμετέχοντες θα περιμένουν και κάποιες εκπλήξεις στο πνεύμα των ημερών!

Το σεμινάριο είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ αλλά θα υπάρξει περιορισμός του αριθμού των συμμετοχών λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του καταφυγίου.

Για Δηλώσεις συμμετοχής αλλά και περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την εκδήλωση θα υπάρξει σύντομα νέα ενημέρωση.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)