Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας – Mountain Bike (MTB)

Αντοχή – Cross Country Ολυμπιακής Μορφής (XCO), Team Relay & Κατάβαση – Downhill (DHI)

Κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων – Παίδων – Κορασίδων – Ανδρών & Γυναικών

& ΑΓΩΝΑΣ OPEN DOWNHILL – Π.Α.Ο. “ΦΟΙΝΙΚΑΣ

Καρπενήσι 19-21 Ιουλίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Μετά την περσινή επιτυχή διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, ο Δήμος Καρπενησίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας είναι έτοιμοι να διοργανώσουν από κοινού το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ στις 19-21 Ιουλίου 2013.

 

Η ορεινή ποδηλασία που επιλέχθηκε από το Δήμο Καρπενησίου και την Ομοσπονδία Ποδηλασίας να φιλοξενηθεί φέτος στο όμορφο και φιλόξενο Καρπενήσι αποτελεί το ιδανικό μέσο και το κατ’ εξοχήν άθλημα προβολής του ορεινού πλούτου της περιοχής και ιδιαίτερα των δασικών μονοπατιών του Κεφαλόβρυσου, αλλά και του σύγχρονου Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου.

 

Οι αγώνες που θα φιλοξενηθούν το τριήμερο 19-21 Ιουλίου, αποτελούν την κορωνίδα του ετήσιου αγωνιστικού προγράμματος της ομοσπονδίας στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας, σε όλες τις ηλιακές κατηγορίες.  Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι:

 

  • αγώνας αντοχής (XCO) σε κυκλική διαδρομή (cross country) Ολυμπιακών προδιαγραφών και αγώνας σκυταλοδρομίας (team relay) σε ειδικά σηματοδοτημένο σιρκουί 5 χλμ., σε χωμάτινους δρόμους και δασικά μονοπάτια στον πανέμορφο Βοτανικό Κήπο του Καρπενησίου στην περιοχή Κεφαλόβρυσο

 

  • και ο αγώνας κατάβασης (downhill-DHI) σε ειδικά διαμορφωμένη κατάβαση 1,8 χλμ. στο Χιονοδρομικό Βελουχίου στην εντυπωσιακή πίστα «ΗΡΑΚΛΗΣ».  Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνεται από τo υψηλότερο σημείο των lift στην πίστα «ΗΡΑΚΛΗΣ» και ο τερματισμός στη βάση των lift στο σαλέ του χιονοδρομικού.

 

  • Αγώνας Κατάβασης (downhill) Open (ανοικτός για όλους τους αθλητές εκτός Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, που διοργανώνει το ποδηλατικό σωματείο «ΦΟΙΝΙΚΑΣ»)

 

Πρόγραμμα Αγώνων

 

Παρασκευή 19/7/2013

 

10.00 – 12.30 Άνοιγμα γραμματείας (Μαθητική εστία Καρπενησίου)

13.00 Τεχνικό Συνέδριο (Μαθητική εστία Καρπενησίου)

12.00 – 15.30 Επίσημη Προπόνηση Cross Country (XCO) – Κεφαλόβρυσο  & Ανεπίσημη προπόνηση open downhill (DHI) – Χιονοδρομικό Βελουχίου

17.00 – 19.30 Αγώνας Παίδων XCO (0:45-1:00) & Νεανίδων (1:00-1:15)

Αγώνας XCO Κορασίδων (0:45-1:00)

ΑΠΟΝΟΜΕΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ (21:00)

& ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τους Monsier Minimal και τους XAXAKES (21:15)

 

Σάββατο 20/7/2013

 

09.00 – 11.00 Πίστα σηματοδοτημένη και ανοικτή για ανεπίσημες προπονήσεις downhill (DHI)

09.00 – 11.00 Αγώνας XCO Εφήβων (1:00-1:15) και Γυναικών (1:30-1:45)

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ (13:00)

12.00 – 14.00 Ανεπίσημη προπόνηση open (DHI)

17.00 -18.00 team relay – Κεφαλόβρυσο

14.00 – 20.00 2 επίσημες αναγνωριστικές καταβάσεις – προπονήσεις, Πανελληνίου Πρωταθλήματος (DHI) & open

Προκριματικός Πανελληνίου Πρωταθλήματος και open

 

Κυριακή 21/7/2013

 

09.00 -11.00 Αγώνας XCO Ανδρών (1:30-1:45) ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

13.00 – 16.00 Τελικός Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κατάβασης και open

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΛΟΥΧΙΟΥ (16:00)

 

Η προσέλευση αθλητών από σωματεία όλης της χώρας αναμένεται να είναι μεγάλη, φθάνοντας το σύνολο των 200 περίπου επίσημων συμμετοχών, αθλητές που θα επισκεφθούν το Καρπενήσι από το πρωί της Παρασκευής με συνοδούς, προπονητές, φίλους και συγγενείς.

 

Τον αριθμό των 100 και πλέον  ανεξάρτητων αθλητών αναμένουμε στον ανοικτό αγώνα (open) downhill, που διοργανώνει το ποδηλατικό σωματείο «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» σε συνεργασία με την Ε.Ο.Π, το Δήμο Καρπενησίου και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, για τη μεγαλύτερη προβολή του αθλήματος και της περιοχής. (Οι προκηρύξεις του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και του αγώνα οπεν, έχουν ήδη αναρτηθεί)

 

Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα διεξαχθεί Συνέντευξη Τύπου στο Καρπενήσι την Πέμπτη 18-07-13, στις 13:00 στο ξενοδοχείο ΑΝΕΣΙΣ.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με επισκέψεις τεχνικών συνεργατών της έχει μεριμνήσει για το σχεδιασμό ιδανικών διαδρομών που θα εξασφαλίσουν μία άρτια διοργάνωση, η οποία θα αναδείξει το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας και θα προβάλει με τον καλύτερο τρόπο το Δήμο Καρπενησίου και την ευγενική φιλοξενία του.

 

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Π Θανάσης Τερζής, έμειναν πιστοί στις περσινές δεσμεύσεις τους για τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας, στο οποίο μεταξύ των καλυτέρων αθλητών από όλη την Ελλάδα, θα λάβει μέρος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Περικλής Ηλίας, ο οποίος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Μαραθώνιο MTB στη Γαλλία το 2012.  Αυτή η μεγάλη ελληνική επιτυχία αποτελεί και την πρόκληση για την Ομοσπονδία μας και το Δήμο Καρπενησίου για μελλοντική διοργάνωση του «Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου Ορεινής Ποδηλασίας».

 

Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, θερμές ευχαριστίες κυρίως στο Δήμαρχο Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη και σε όλους τους Αντιδημάρχους και συνεργάτες του, τους υπευθύνους του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου, καθώς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας, ΣΚΑΪ TV, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ, evrytanika.gr, Ράδιο Καρπενήσι και το περιοδικό MBIKE.  Τέλος ευχαριστούμε τον υποστηρικτή των αγώνων POWERADE.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)