Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας (mountain bike).

184 αθλητές -τριες έτοιμοι να πάρουν εκκίνηση

στο Πανελλήνιο Ορεινής ποδηλασίας  

ΤΕΡΖΗΣ: ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΠ

 

Το μεγάλο ετήσιο ραντεβού για τους αθλητές της ορεινής ποδηλασίας είναι προγραμματισμένο για το 3ήμερο 18-20 Ιουλίου 2014, στην Ευρυτανία, στο Καρπενήσι. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία µε τον Δήμο Καρπενησίου, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Ορεινής Ποδηλασίας στα αγωνίσματα του Cross Country (Αντοχής) Ολυμπιακής Μορφής (XCO) και του Team Relay (Σκυταλοδρομία).

 

«Είμαστε πανέτοιμοι για την διοργάνωση ενός ακόμα πετυχημένου Πανελληνίου Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας. Το πανέμορφο Καρπενήσι είναι μια ιδιαίτερα φιλόξενη για εμάς περιοχή και αναμφίβολα το ιδανικό σημείο στην χώρα μας για να φιλοξενήσει και φέτος την διοργάνωση».

 

Λόγια του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ), Θανάση Τερζή, ο οποίος συνέχισε:

 

«Όπως είμαι σίγουρος ότι ο συναγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα έντονος και το θέαμα μοναδικό, έτσι είμαι σίγουρος ότι και η τοπική κοινωνία θα δώσει ένα εντυπωσιακό παρόν και θα είναι και πάλι στο πλευρό μας. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά μια και η σχέση που έχει χτισθεί τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι μοναδική. Μια σχέση στην οποία έχει τεράστια συμμετοχή ο μέχρι τώρα Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και πλέον Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας».

 

Στην εκκίνηση του αγώνα αναμένεται να βρεθούν 184 συνολικά αθλητές και αθλήτριες, 70 άνδρες, 16 γυναίκες, 30 έφηβοι, 60 παίδες και 8 κορασίδες, από 41 συλλόγους, ενώ στην σκυταλοδρομία θα πάρουν μέρος 13 ομάδες. Να σημειωθεί επίσης ότι ο μικρός αριθμός συμμετοχών στις κατηγορίες Νεανίδων, ανάγκασε την ΕΟΠ να θέσει εκτός Πρωταθλήματος την συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Η διαδρομή είναι ένα σιρκουί 5 χλµ. µε χωμάτινους δρόμους και δασικά μονοπάτια, στον Βοτανικό Κήπο στην περιοχή Κεφαλόβρυσο.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ημέρου:

 

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

 • 11.30-13.30: Άνοιγμα Γραμματείας (Μαθητική Εστία Καρπενησίου)
 • 13.30: Τεχνικό Συνέδριο (Μαθητική Εστία Καρπενησίου)
 • 14.30–16.30: Προπόνηση XCO – Κεφαλόβρυσο
 • 17.00–18.30: Αγώνας Σκυταλοδρομίας (Team Relay)
 • 18:30: Απονομές επάθλων

 

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

 • 09.00–11.00: Αγώνας XCO Εφήβων (1:00-1:15) και Γυναικών (1:30-1:45)
 • 11.00–12.15: Αγώνας Παίδων XCO (0:45-1:00) – Κορασίδων (0:45-1:00)
 • 12:30: Απονομές επάθλων

 

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

 • 09.00-11.00: Αγώνας XCO Ανδρών (1:30-1:45)
 • 11:30: Απονομές επάθλων.
 • ·

podilasia_o_dt_42_2014_07_16_ilias_periklis_f2

Summary
Mountain Bike Hellenic National Championships
Article Name
Mountain Bike Hellenic National Championships
Description
Το μεγάλο ετήσιο ραντεβού για τους αθλητές της ορεινής ποδηλασίας είναι προγραμματισμένο για το 3ήμερο 18-20 Ιουλίου 2014, στην Ευρυτανία, στο Καρπενήσι. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία µε τον Δήμο Καρπενησίου, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθληµα Ορεινής Ποδηλασίας στα αγωνίσματα του Cross Country (Αντοχής) Ολυμπιακής Μορφής (XCO) και του Team Relay (Σκυταλοδρομία).
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)