Best Training Venues : Moraitis Sports (Σχινιάς)

Κείμενο : Συνακτική ομάδα TriathlonWorld. Ξεκινάμε ένα νέο αφιέρωμα στο Triathlon World παρουσιάζοντας τις τοποθεσίες στις οποίες μπορεί να πρπονηθεί ένας Τριαθλητής

Moraitis Sports Club, Σχινιάς

Εισαγωγή

Ο Δημήτρης Μωραίτης,  που είναι ο διοργανωτής πλέον των αγώνων στον Σχινιά έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές  (π.χ. κολυμβητικός στίβος με μετρημένες αποστάσεις) ώστε ένας τριαθλητής να μπορέσει να προπονηθεί και στα τρία αθλήματα αλλά και να έχει την κατάλληλη υποστήριξη σε ότι χρειαστεί : bike racks, ζεστό νερό για ντουζ, χώρος για πλύσιμο στα wetsuit κ.λπ.

Πρόσβαση

Για να πάει κάποιος στον Σχινιά πρέπει να ακολουθήσει την Λεωφόρο Μαραθώνος (προέκταση της Λεωφόρου Μεσογείων) και λίγο πριν φτάσει στον Μαραθώνα να στρίψει δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν «Σχινιάς» ή «Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο».  Φυσικά μπορεί κάποιος να πάει και από Διόνυσο ή από το φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα

Πάρκινγκ

Το πάρκινγκ είναι δωρέαν στο Moraitis Sports Club

 

Ζώνη Αλλαγών

Υπάρχουν μόνιμα bike racks για να αφήσετε τα ποδήλατα και τον υπόλοιπο αθλητικό σας εξοπλισμό ώστε να κάνετε μία ολοκληρωμένη προπόνηση τριάθλου

 

Κολύμβηση

Υπάρχουν κωνικές σημαδούρες που σηματοδοτούν τον στίβο της κολύμβησης (750μέτρα). Η πρώτη σημαδούρα είναι στα 200 μέτρα ενώ συνήθως υπάρχει και δεύτερη σημαδούρα στα 300 μέτρα, κάθετα από την ακτή.

Ποδηλασία

Το κωπηλατοδρόμιο αποτελεί το καλύτερο χώρο για προπόνηση στην ποδηλασία. Η κάθε στροφή είναι 5 χιλιόμετρα. Για τους περισσότερους απαιτητικούς και προχωρημένους υπάρχουν διαδρομές με ανηφορικά κομμάτια όπως η ανάβαση στο Καλέντζι από το χωριό του Μαραθώνα και φυσικά και η ανάβαση του Διονύσου.

Τρέξιμο

Για το τρέξιμο υπάρχει η δυνατότητα τρεξίματος μέσα στο δάσος αλλά και στο κωπηλατοδρόμιο, όπου είναι μετρημένες και σημειωμένες οι αποστάσεις (με το μηδέν μπροστά από τις εξέδρες του κωπηλατοδρομίου)

 

Πλεονεκτήματα

  1. Είναι από τους λίγους χώρους που θα συναντήσεις τόσους πολλούς τριαθλητές να κάνουν προπόνηση….π.χ. κανένας δεν σας κοιτάζει “περίεργα” που θα τρέχετε γρήγορα από την παραλία για να βγάλετε γρήγορα την στολή σας ….
  2. Οι διαδρομές είναι απόλυτα ασφαλείς. Δεν υπάρχει το άγχος των αυτοκινήτων τόσο στο ποδήλατο όσο και στο τρέξιμο.
  3. Ο ιδιοκτήτης είναι ιδιαίτερα φιλικός και πολύ πρόθυμος να βοηθήσει τον κάθε αθλητή σε ότι χρειάζεται.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)