1o Μητροπολιτικό Τρίαθλο : Event & Race Report

1o Μητροπολιτικό Τρίαθλο

Πριν από περίπου 2 μήνες συναντήσαμε τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης και συζητήσαμε μαζί του να διοργανώσουμε έναν αγώνα Τριάθλου μέσα στο Ελληνικό και να τον εντάξουμε στις αθλητικές διοργανώσεις του Δήμου. Στόχος η ετήσια καθιέρωση του αγώνα.

Επίσης αποφασίστηκε να στηριχθούν οικονομικά δύο ΜΚΟ  (τον σύλλογο «Συμπράττω» και τον σύλλογο «Πίστη») που αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης. Ολα τα έσοδα από τα entry fees των αθλητών πήγαν σε αυτό τον σκοπό.

Εμείς στηρίξαμε ως περιοδικό τον αγώνα με κάθε μέσο. Ομως πέρα από εμάς αυτός ο αγώνας έλαβε χώρα καθώς κάποιοι άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν από την αρχή. Θεωρούμε καθήκον μας να τους αναφέρουμε :

 

Εξοπλισμός Αγώνα

Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να γίνει δίχως την παροχή των Bike Racks από τον Δημήτρη Μωραίτη.

 

Ασφάλεια Αγώνα

Οι Σαμαρείτες του ερυθρού σταυρού μερίμνησαν για την δημιουργία πλάνου δράσης σε περίπτωση ατυχήματος έχοντας πολυπληθή ομάδα τόσο στην κολύμβηση, την Τ1, την ποδηλασία όσο και το τρέξιμο. Το πλάνο δράσης που είχε σχεδιαστεί μας έκανε να αισθανόμαστε πολύ μεγάλη ασφάλεια.

Η Interamerican διέθεσε ασθενοφόρο για όλη την διάρκεια του αγώνα.

Η Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής της Βάνια Βήχου μερίμνησε για την επίβλεψη του στίβου κολύμβησης

Ο Ναυτικός Ομιλος Ιππόκαμπος έστησε τον στίβο της κολύμβησης και μας βοήθησε παρέχοντας φουσκωτά σκάφη επίβλεψης

Η εταιρεία διχείρησης του Ελληνικού καθώς και η εταιρεία security μας παρείχαν κάθε δυνατή βοήθεια στην τέλεση του αγώνα.

 

Χορηγοί Αγώνα

Ο Αλέξης Αθανασόπουλος μερίμνησε για την σωστή ενυδάτωση παρέχοντας ισοτονικά ποτά ZipVit καθώς και προσφέροντας δωροεπιταγές στους νικητές των κατηγοριών. Για ακόμα μία φορά το PharmShop.gr στηρίζει χωρίς διακρίσεις όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης του αθλήματος.

Ο Νίκος Ράπτης και η εταιρεία Bikeme.gr φρόντισε για την μηχανική υποστήριξη των αθλητών καθώς και για να δημιουργήσει και δεύτερο φωτογραφικό άλμπουμ πέρα από το δικό μας.

Ο Βασίλης Κουράκος προσέφερε την υποστήριξη σε υπηρεσίες φυσικοθεραπείας και μασάζ

Ο Απόστολος Τσαγκαράκης και η εταιρεία Finis προσέφεραν τα σκουφάκια κολύμβησης και μας βοήθησαν στην επίβλεψη του στίβου της κολύμβησης.

Ο Νίκος Κασσιμάτης και η εταιρεία Kassimatis Cycling προσέφεραν ένα δωρεάν BgFit σε νικητή της κλήρωσης. Νικητής της κλήρωσης ήταν ο Χρήστος Γαρέφης.

Η εταιρεία Herbalife προσέφραν ροφήματα στους αθλητές μετά το πέρας του αγώνα.

 

Ομως πέρα από τους παραπάνω οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους γυμναστές του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης και κυρίως την Μαρία Καζάκη που εργάστηκε αφιερώνοντας πολλές ώρες τις τελευταίες 2 εβδομάδας για την προετοιμασία του αγώνα.

Επίσης κατά την διάρκεια του αγώνα εθελοντές μας βοήθησαν εκτελώντας χρέη κριτών. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους : Παύλο Λέκκα, Αχιλλέα Χατζηκώστα, Θανάση Χαραλαμπόπουλο & φυσικά στην Στέλλα Χαραλαμποπούλου που αφιέρωσε τρεις μέρες εργαζόμενη για τον αγώνα από το πρωί έως το βράδυ και φυσικά κάλυψε και φωτογραφικά τον αγώνα.

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Στέλιο Ανδρεάδη που συντόνισε με πάρα πολύ μεγάλη δεξιότητα και  επιτυχία όλες τις εθελοντικές ομάδες κατά την διάρκεια του αγώνα και γενικότερα είχε την γενική επίβλεψη του αγώνα.

 

Αγώνας

Το αγωνιστικό κομμάτι περνάει σε δεύτερο πλάνο καθώς όλοι οι αθλητές έδωσαν τον παρών για να στηριχθούν οι 2 ΜΚΟ καθώς και για να περάσουν το μήνυμα αντίστασης στην θέληση ορισμένων να γκρεμίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγιου κοσμά καθώς και να μετετρέψουν τον χώρο του ελληνικού σε πολυτελείς μεζονέτες και όχι σε πάρκο και κοινωφελείς  χώρους όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός

Σε όλους τους αθλητές ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους των δύο συλλόγων.

 

Κολύμβηση

Η κολύμβηση έλαβε χώρα στην πλαζ του Ελληνικού. Οι αθλητές κολύμπησαν μία τριγωνική διαδρομή (ισόπλευρο τρίγωνο) δύο φορές. Η διαδρομή ήταν για λόγους ασφαλείας ελαφρώς μικρότερη (να μην βγαίνουμε έξω από το τέλος του λιμενοβραχίονα). Με το GPS μετρήθηκε στα 650 μέτρα.

Στην κολύμβηση πρώτος και με μεγάλη διαφορά βγήκε ο Σπύρος Γκοτζιάς. Πιο πίσω από τους διεκδικητές της γενικής κατάτακης βγήκε ο Χρήστος Γαρέφης ο Γιάννης Ψαρέλης ενώ πολύ κοντά τους ήταν Πούλιος καθώς και η νικήτρια της γενικής κατάταξης των γυναικών η Χριστίνα Χειλά (πρώην πολίστρια και αθλήτρια μαραθώνιας κολύμβησης).

 

Τ1

Οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν μία απόασταση περίπου 800 μέτων μέχρι να φτάσουν την ζώνη αλλαγών. Αυτή η αλλαγή ήταν και καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα. Γρήγορες αλλαγές και γρήγορο τρέξιμο από την πλάζ στην ζώνη αλλαγών ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την εξέλιξη του αγώνα.

 

Ποδηλασία

Πρώτος για το ποδήλατο έφυγε οΣπύρος Γκοτζιάς και ακολούθησαν οι Ψαρέλης, Γαρέφης και λίγο πιοπίσω ο Πούλιος. Ο Αμερικάνος Virgille Borderie ήταν πιο πίσω και μαζί του οι Λυμπέρης, Σαρρής, Λέκκας.

H ποδηλασία ήταν 4 στροφές των 5,1 χλμ με μέτριο βόρειο άνεμο και με μία μικρής κλίσης αλλά αρκετά κουραστική ανηφόρα.

Ο Γκοτζιάς διατήρησε  την πρώτη θέση στην ποδηλασία, δεύτερος με μικρή διαφορά μπήκε στην Τ2 ο Ψαρέλης και τρίτος ο Χρήστος Γαρέφης.

 

Τρέξιμο

Στο τρέξιμο ο αμερικάνος Virgille Borderie έκανε τον καλύτερο χρόνο και στο τρέξιμο (16:24) και έτσι τερμάτισε στην Τρίτη θέση.

 

Γυναίκες

Στις γυναίκες είχαμε τ ην επικράτηση της Χριστίνας Χειλά (1:20:05) ενώ στην δεύτερη θέση ήταν η Δρόσου Γεωργία (1:26:26) και στην Τρίτη η Σύλβια Πεταλίδη (1:31:16).

 

6 Ηλιακές κατηγορίες

Πέρα από τους αθλητές που ήταν στις πρώτες θέσεις της γενικής είχαμε αθλητές που πάλεψαν για το βάθρο τωνκατηγοριών τους και πάλεψαν με την ζέστη – κυρίως στο τρέξιμο.

 

Πολλά συγχαρητήρια σε όσους τερμάτισαν

Αξίζουν συγχαρητήρια στουθς αθλητές που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια στήριξης των συλλόγων «Συμπράττω» και «Πίστη» καθώς και στην προσπάθεια γκρεμίσματος των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγιου Κοσμά.

Από όλους τους συντάκτες και συνεργάτες του TriathlonWorld. Gr για ακόμα μία φορά σε όσους έδειξαν αυτή την κοινωνική ευαισθησία και στήριξαν την προσπάθειά μας.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)