Μέτρηση Οξειδωτικού στρες κατά τη διάρκεια της κολύμβησης : Οδηγίες προς τους συμμετέχοντες.

Η δοκιμασία που θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2012 και ώρα έναρξης της στις 16:00 μ.μ .Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες οδηγίες για την ομαλή ροή της δοκιμασίας αλλά και της διαδικασίας της αιμοληψίας.

  • Οι δοκιμαζόμενοι μπορούν να προσέρχονται για προθέρμανση μία ώρα νωρίτερα εφόσον το κρίνουν απαραίτητο και να απέχουν του τελευταίου γεύματος κατά 2 ώρες τουλάχιστον.
  • Οι σειρές θα γίνουν βάση επιπέδου ανάλογα με το προπονητικό υπόβαθρο αλλά και αυτό της ηλικίας.
  • Η διατροφή κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα είναι η συνηθισμένη που ακολουθείται πριν μία δοκιμασία διάρκειας  35 έως 45 λεπτών με υπομέγιστη ένταση. Σκόπιμο θα ήταν να μην χρησιμοποιήσετε αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C και E), αντιφλεγμονώδη, ή άλλα φάρμακα (ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ) τουλάχιστον 48 ώρες πριν, διότι μπορεί να αλλοιωθεί το επίπεδο αύξησης του οξειδωτικού στρες.
  • Ο εξοπλισμός θα είναι μαγιό, σκουφάκι και γυαλάκια. Απαγορεύονται τα πέδιλα και άλλου είδους σωστικά μέσα ή μέσα προώθησης.
  • Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων θα γίνουν οι σειρές όπου είναι πιθανόν να κολυμπήσουν οι κολυμβητές δεξιά και αριστερά σε κάθε διαδρομή για την μικρότερη δυνατή καθυστέρηση της διαδικασίας.
  • Η πρώτη αιμοληψία θα γίνει πριν την προθέρμανση και η επόμενη μέσα σε 20 λεπτά μετά την δοκιμασία.
  • Θα γίνει προσπάθεια για χρονομέτρηση των δοκιμαζομένων αλλά και ανατροφοδότησης για το στυλ τους.
  • Αυτό που επιθυμούμε από τους δοκιμαζόμενους είναι να υποβάλουν τον εαυτό τους σε μια μισάωρη συνεχή άσκηση με τον ρυθμό που αυτοί νιώθουν καλύτερα, οι δοκιμαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να σταματήσουν την άσκηση οποιαδήποτε στιγμή αυτοί κρίνουν απαραίτητο. Η απόσταση που έχει οριστεί είναι η μέγιστη που θα κάνει ο κάθε δοκιμαζόμενος.

Ελπίζουμε στην συμμετοχή σας και στην αθλητική σας παρουσία. Οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την ημέρα μη διστάσετε να την εκφράσετε.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)