Τρίαθλο στην Κέρκυρα : Messonghi Corfu Triathlon

Ο Δήμος Κέρκυρας στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος του για την τουριστική  προβολή του νησιού και  ανάπτυξη αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής του, σε συνεργασία με την Trisports Hellas,  Δρόμο Κάσσιου Δία, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και Σχολή Ναυαγοσωστών Κέρκυρας διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου 2013 αθλητική διοργάνωση  υπο την επωνυμία 1st MESSONGHI CORFU TRIATHLON.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο του  ξενοδοχείου Messonghi Beach Hotel στην περιοχή Μωραίτικα της Κέρκυρας και θα περιλαμβάνει λαικούς αγώνες συνδυασμού κολύμβησης, ποδηλασίας και δρόμου (τρίαθλο) είτε ατομικό, είτε σαν σκυταλοδρομία (ομάδες των 2 η 3 αθλητών) σε δυο αποστάσεις, SPRINT  (750μ, 20 Χλμ, 5 Χλμ) και  OLYMPIC (1500μ, 40 Χλμ, 10 Χλμ). Παράλληλα θα διεξαχθεί αγώνας διάθλου για παιδιά (κολύμπι, τρέξιμο). Η διοργάνωση εκτός απο τους αγώνες την Κυριακή θα περιλαμβάνει διάφορες πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, χορευτικές εκδηλώσεις και μινι σεμινάρια απο ειδικούς επι των αθλημάτων αντοχής, όπως προπονητή, εργοφυσιολόγο, διατροφολόγο, αθλητικό ψυχολόγο και  elite  αθλητές, με ερωτήσεις και απαντήσεις.

Ο μέγας χορηγός Ionian Hotels  θα προσφέρει δωρεάν 2 διανυκτερεύσεις και πρωινό σε όλους τους αθλητές εκτός Κέρκυρας και τις οικογένειές τους (συνολικά εως 2 ενήλικες και 2 παιδιά ανα αθλητή) καθώς και pasta party  πριν και μπουφέ αποκατάστασης μετά τον αγώνα. Επίσης έχει εξασφαλισθεί 50% έκπτωση στα ακτοπλοικά εισιτήρια.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε περιοχή ιδιαίτερου αισθητικού κάλλους καθώς  το ποδηλατικό σκέλος περνάει  μέσα απο λόφους με υπεραιωνόβιους ελαιωνες γουμενώνες και γραφικά χωριά, ωστε οι αθλητές να απολαμβάνουν ιδιαίτερη θέα του νησιού. Το δρομικό σκέλος αναπτύσσεται δίπλα στην πανέμορφη θάλασσα. To εξαιρετικά φιλόξενο για όλη την οικογένεια ξενοδοχείο Messonghi Beach Hotel είναι ενα μεγάλο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 3* στην Κέρκυρα που περιλαμβάνει water park με νεροτσουλήθρες, beach volley, water sports, ενοικιάσεις mountain bike και ποικίλες οργανωμένες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ετσι δίνεται η ευκαιρία σε ολόκληρη την οικογένεια να απολαύσει μια αξέχαστη τριαθλητική εμπειρία!

Οι εγγραφές θα ανοίξουν αρχές Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε www.trisportshellas.com

Τηλ. Επικοινωνίας  6975-022529 Δρ. Θωμάς Παπαβασιλείου

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)