Μεσογειακό κύπελλο Open Water : Αποτελέσματα και αποφάσεις της Τεχνικής Επιτροπής.

Δελτίο Τύπου της KOE. Στη Λεμεσό, με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Μεσογειακού Κυπέλλου Μεγάλων Αποστάσεων, συνεδρίασε η τεχνική επιτροπή του αθλήματος, με επικεφαλής τον συντονιστή της, Γιώργο Κατσαρό, Αντιπρόεδρο της ΚΟΕ.

Ο κ. Κατσαρός κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις για την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος στις χώρες που συγκροτούν την Μεσογειακή Συνομοσπονδία (COMEN), με χαρακτηριστικότερα σημεία τα εξής:

*Το Καλεντάρι των αγώνων στις χώρες, να πλαισιωθεί με αγώνες στο διάστημα από τον Ιούνιο και μέχρι τον Οκτώβριο, αφού προσφέρονται οι κλιματολογικές συνθήκες

*Να συνδυαστούν οι αποστάσεις των αγωνισμάτων για τις αναπτυξιακές ηλικίες, με τις αντίστοιχες της Fina και της Len (7.500μ, 5.000μ, 3.000μ, Ομαδικό) και να διεξάγονται αγωνίσματα (5.000μ, 3.000μ Ομαδικό) αγοριών – κοριτσιών ηλικίας 14-15 ετών (υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2012 η Fina προγραμματίζει το 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων / νεανίδων)

*Να εκλαϊκευτεί το άθλημα, να εισέλθει η διαφήμιση και το μάρκετινγκ σ’ αυτό και οι Εθνικές Ομοσπονδίες να οργανώσουν τον Υψηλό αθλητισμό του αθλήματος

*Οι Σύλλογοι να δημιουργήσουν ξεχωριστά τμήματα Μεγάλων Αποστάσεων

*Να αναδειχτούν νέοι προπονητές και οι αγώνες να συνδυάζονται με τοπικά ή ευρύτερα γεγονότα ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος

Αποφάσεις, για τις προτάσεις αυτές, θα ληφθούν σε επόμενη συνεδρίαση της COMEN.

Τα αποτελέσματα των αγώνων στη Λεμεσό:

Ομαδικό 2,5χλμ

1.      ΙΤΑΛΙΑ 29.07.67

4. ΕΛΛΑΔΑ 31.21.08

(Τσιραπίδης, Χαντζηπαυλίδης, Μπόζιου)

 

5χλμ Αγόρια

1.      Huyghues Beaufond Allan ΓΑΛΛΙΑ 54.38

11. Χαντζηπαυλίδης ΕΛΛΑΔΑ 58.03

Άκυρος ο Τσιραπίδης

 

5χλμ Κορίτσια

1.      Gabbrieleschi Giulia ΙΤΑΛΙΑ 1.01.07

8. Μπόζιου ΕΛΛΑΔΑ 1.04.28

 

Βαθμολογίες / Γενική

1. Ιταλία 130, 5η ΕΛΛΑΔΑ 47

 

Αγόρια

1. Ιταλία 51, 5. ΕΛΛΑΔΑ 11

 

Κορίτσια

1. Γαλλία 52, 5. ΕΛΛΑΔΑ 8

 

Παράλληλα με τους αγώνες του Μεσογειακού Κυπέλλου, διεξήχθησαν και οι αγώνες του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου της Κύπρου. Τα αποτελέσματα:

5 χλμ Ανδρών

1. Huyghues Beaufond Allan ΓΑΛΛΙΑ 54.38

11. Χαντζηπαυλίδης ΕΛΛΑΔΑ 58.03

 

5 χλμ Γυναικών

1. Gabbrielleschi Giulia ΙΤΑΛΙΑ 1.01.07

9. Μπόζιου ΕΛΛΑΔΑ 1.04.28

 

10 χλμ Ανδρών

1. Χαντζηκωνσταντίνου ΚΥΠΡΟΣ 2.01.09

 

 

10 χλμ Γυναικών

1. Λυμπερτά ΕΛΛΑΔΑ 2.05.08

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)