Θερμικό στρες στο Μαραθώνιο

Διοργανωτής: Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων ΕΥΚΛΗΣ.

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελληνικού.

Εισηγητές: Δρόσος Βενετούλης, Ιατρός Μαραθωνοδρόμος και
ιδρυτικό μέλος του ΕΥΚΛΗ
Νίκος Γελαδάς, Καθηγητής Εργοφυσιολογίας ΤΕΦΑΑ
Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
Αθηνών

Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων σας προσκαλεί σε μια ομιλία-συζήτηση με θέμα το θερμικό στρες στο μαραθώνιο. Η εκτίμηση του περιβαλλοντικού στρες και η αποφυγή προβλημάτων του μαραθωνοδρόμου είναι ένα θέμα που υποεκτιμάται, σχεδόν αγνοείται από πολλούς δρομείς και δυστυχώς διοργανωτές αγώνων, οι οποίοι έχουν νομική ευθύνη.
Το τίμημα της ανεπαρκούς γνώσης-αντιμετώπισης του θερμικού στρες είναι η αφυδάτωση- υπερθερμία και πολλές φορές αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο γεγονός.

Η χρήση ερυθροποιητίνης και άλλων φαρμάκων έχουν τα τελευταία χρόνια «εκτοξεύσει» τις επιπλοκές.

Σκοπός της ομιλίας είναι να θίξουμε και κατανοήσουμε τους μηχανισμούς της θερμορύθμισης, της εκτίμησης του θερμικού στρες και της πρόληψης των επιπλοκών της από τους δρομείς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το ΔΣ του ΕΥΚΛΗ

 

Σημ. Το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού βρίσκεται μέσα στην πρώην Αμερικάνικη βάση και η προσέγγιση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στην κατεύθυνση προς Γλυφάδα και 100 μέτρα πρίν το SUPER MARKET ΑΒ Βασιλόπουλος στο φανάρι στρίβουμε δεξιά και στα 150 μέτρα αριστερά βρίσκεται το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.
Για αυτούς που έρχονται, μέσω Λεωφ. Βουλιαγμένης, από Γλυφάδα προς Αθήνα, στο επόμενο φανάρι μετά το SUPER MARKET ΑB Βασιλόπουλος στρίβουν αριστερά και στα 150 μέτρα αριστερά θα βρουν το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.

Τηλ. Επικοινωνίας

1) 6972 442 621 Δρόσος Βενετούλης
2) 6932 453 900 Χρήστος Γεωργάτος
3) 6944 508 223 Πέτρος Βλάχος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)