Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” & Run Czech.

Με το Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και το Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης να εκπροσωπούν τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα, υπογράφηκε την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, στο Όλομουτς της Τσεχίας, σύμφωνο αδελφοποίησης των διεθνών διοργανώσεων Μαραθωνίου και Δρόμων επί δημοσίας οδού, μεταξύ των δυο διοργανώσεων της πατρίδας μας και των επτά αντίστοιχων διοργανώσεων του RUN CZECH. Κορωνίδα αυτών αποτελεί ο Διεθνής Μαραθώνιος της Πράγας στον οποίο συμμετέχουν ετησίως περισσότεροι από 12.500 δρομείς, οι οποίοι «κλειδώνουν» τη συμμετοχή τους σε έναν από τους πιο προβεβλημένους Μαραθωνίους παγκοσμίως, τουλάχιστον έξι μήνες νωρίτερα.

 

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σύμφωνο αδελφοποίησης, εννέα διοργανώσεις διαφορετικών πόλεων, διαφορετικών κρατών, αλλά με κοινά ιδανικά, αξιοποιούν τον αθλητισμό ως όργανο που ενώνει τις δυο πλευρές και ξεκινούν μια ευρύτερη συνεργασία με σκοπό να επιτύχουν αμοιβαία οφέλη για την πρόοδο, την προβολή και την ανάπτυξη των εν λόγω διοργανώσεων, δια μέσου του πλέον διαδεδομένου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη, όπως είναι ο Μαραθώνιος Δρόμος και οι Δρόμοι επί δημοσίας οδού.

 

Με δεδομένο ότι οι εννέα διοργανώσεις, πέραν του αθλητικού, διαθέτουν πολιτιστικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό, αλλά και τουριστικό χαρακτήρα, η από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων ανάλογου ενδιαφέροντος, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εικόνας, καθώς και της ολοκληρωμένης προσφοράς τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

 

Ήδη, με την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης, οι Οργανωτικές Επιτροπές των διοργανώσεων δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να καταβάλλουν με την ίδια ένταση τις προσπάθειές τους, ώστε οι εννέα διοργανώσεις να συνεχίσουν να επιτελούν ύψιστο κοινωνικό και αθλητικό έργο, αντάξιο του βαρέως ονόματος που φέρουν.

 

Μετά την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του RUN CZECH, κ. Κάρλο Καπάλμπο, επισήμανε τη σημαντικότητα της ημέρας διότι, όπως είπε, παράλληλα με τα εγκαίνια της Marathon Expo του Ημιμαραθωνίου του Όλομουτς, υπογράφηκε το σύμφωνο αδελφοποίησης των 9 διοργανώσεων. Η αδελφοποίηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Καπάλμπο, «πέραν της αθλητικής συνεργασίας επεκτείνεται και σε πολιτιστική, κοινωνική και τουριστική κοινή προσπάθεια. Γίνεται δε μεταξύ διοργανώσεων πόλεων της Τσεχίας και της Θεσσαλονίκης την οποία αγαπώ ιδιαίτερα και έχω επισκεφθεί πολλές φορές, τόσο ως αθλητικός παράγοντας, όσο και ως φίλος των διοργανωτών, αλλά και φιλέλληνας».

 

Με αφορμή την υπογραφή του συμφώνου αδελφοποίησης των διεθνών διοργανώσεων Ελλάδας και Τσεχίας, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, κ. Δρόσος Χριστόπουλος, δήλωσε τα εξής:

 

«Η αδελφοποίηση των δυο μεγάλων αθλητικών -και όχι μόνο- φορέων, αυτών του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης από τη μία πλευρά και του RUN CZECH από την άλλη, οι οποίοι προάγουν τις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού δίνοντας χαρά σε χιλιάδες δρομείς από όλα τα μέρη του πλανήτη, αποτελεί για εμάς τη μεγαλύτερη επιβράβευση και αναγνώριση των προσπαθειών μας, δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε να κατατάσσονται στις κορυφαίες του είδους. Δυο διοργανώσεις οι οποίες διακρίνονται για τις καινοτόμες δράσεις τους, για το μεράκι και την τεχνογνωσία των στελεχών τους, απόρροια των οποίων είναι η αλματώδης ανάπτυξή τους, ενώνονται σε μια μεγάλη οικογένεια, ώστε δια μέσου της κοινής προσπάθειας και της αλληλοσυμπλήρωσης των γνώσεων και των δράσεων της κάθε μιας, να παραχθεί ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις κοινωνίες των πόλεων και των χωρών που εκπροσωπούν, αλλά και για τους δρομείς που με τη συμμετοχή τους τιμούν τις εννέα διοργανώσεις. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του RUN CZECH κ. Capalbo και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της δικής μας διοργάνωσης, κ. Γιώργο Καραγιάννη, καθώς με τις εξαιρετικές προσπάθειές τους παράγουν εκπληκτικό αποτέλεσμα στο παγκόσμιο δρομικό κίνημα, το οποίο αναπτύσσεται γεωμετρικά».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)