Με εντυπωσιακή συμμετοχή δρομέων σε όλα τα αγωνίσματα και μεγάλους νικητές τους Τέκλου Γκέτο Μεταφέρια και Μάγδα Γαζέα στον Μαραθώνιο ολοκληρώθηκε ο 8οςΔιεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
Στον Μαραθώνιο, πρώτος έκοψε το νήμα ο Τέκλου Γκέτο Μεταφέρια, που είχε νικήσει και στον αγώνα του 2012. Ο Αιθίοπας τερμάτισε σε 2:19:28, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον συμπατριώτη του, Αμπάτε Ντέμπας Τεφέρα, με 2:20:18. Τρίτος πέρασε την αψίδα του τερματισμού ο Αντώνης Παπαδημητρίου, του Άρη Θεσσαλονίκης, με 2:27:08.
Στην κατηγορία των γυναικών, νικήτρια αναδείχθηκε η Μάγδα Γαζέα, με 2:41:25. Η πανελληνιονίκης «άγγιξε» το χαμηλό όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας (2:41:00), κάνοντας ρεκόρ Ελληνίδας στη διοργάνωση.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ρουμάνα Αρια – Μαγκνταλένα Λούκα, με 2:48:45 και την τρίτη η Ελληνοϊταλίδα Έλενα Κονστάντος, με 2:56:30.
Υπόθεση Παρμάκη και Ρήγα τα 10χλμ
Πρώτος στον αγώνα 10χλμ WIND τερμάτισε ο Μιχάλης Παρμάκης, με 31:24, ενώ ακολούθησαν ο Γιώργος Καραβίδας με 31.42 και ο Βασίλης Πουλιόπουλος με 31.45.
Στις γυναίκες, την πρώτη θέση πήρε η Σοφία Ρήγα με 37.19. Δεύτερη τερμάτισε η Ευφροσύνη Πατούρα με 43.56 και τρίτη η Λαμπρινή Λιούτα (44.15).
Αποστολίδης και Σταμούλη νίκησαν στα 5χλμ
Νικητής στα 5.000μ. WIND ήταν ο Παύλος Αποστολίδης, με 15:19, 2ος ο Λάμπρος Ταράτσας με 15:25 και 3ος ο Κωνσταντίνος Νύκτας, με 16:53.
Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Γεωργία Σταμούλη με 18:01, 2η η Δανάη Πασπάτη με 18:31 και 3η η Βασιλική Μπουρτζάκις με 19:14.
Εντυπωσιακή συμμετοχή στα 1000μ.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης πλαισιώθηκε από αγώνες 1.000μ. μαθητών δημοτικών σχολείων και 1.000μ. κοινωνικής προσφοράς.
Οι μαθητές έστειλαν το μήνυμα «Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι Μαραθώνιος» και στη συνέχεια προχώρησαν σε δενδροφύτευση, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στον αγώνα κοινωνικής προσφοράς συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και στηρίζοντας τα συνεργαζόμενα με τη διοργάνωση μη κυβερνητικά σωματεία και οργανώσεις: ΕΛΕΠΑΠ, ΔΕΣΜΟΣ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Α21 και Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)