Triathlon Lifestyle : Μάκης Νικολαΐδης.

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας “Triathlon Lifestyle” παρουσιάζοντας τον Μάκη Νικολαίδη, αθλητή της Ιστιοπλοίας που φέτος αποφάσισε να ασχοληθεί με το Τρίαθλο.

Ο Μάκης Νικολαίδης είναι αθλητής με πολύ σημαντικές επιτυχίες μεταξύ των οποίων και χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαικούς Νέων Ανδρών και χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό Ανδρών.

1)Πότε ξεκίνησες τον αθλητισμό ;

Ξεκίνησα τον αθλητισμό από 8 χρονών με το άθλημα της Ιστιοπλοΐας.

Οι λόγοι που επέλεξα το συγκεκριμένο άθλημα είναι η αγάπη μου για την θάλασσα,αλλά κυρίως η παρότρυνση του πατέρα και του αδερφού μου που έχουν ασχοληθεί με το άθλημα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

2)Ποιες είναι οι μεγαλύτερες διακρίσεις σου στην Ιστιοπλοΐα ;

Από το 1996 που ξεκίνησα την Ιστιοπλοΐα είμαι αθλητής του Ναυτικού Όμιλου Ελλάδος.

¨Εχω αρκέτες διακρίσεις από τις οποίες οι πιο σημαντικές είναι το 2004 η 3η Πανευρωπαική νίκη ανδρών και η 1η Πανευρωπαική νίκη νέων ανδρών στην Ιταλία .Nίκες για τις οποίες είχα την τιμή να βραβευτώ από την Ολυμπιακή Επιτροπή το 2005.

 

3)Πότε έμαθες για το Τρίαθλο κάιμ;Πότε ξεκίνησες σχετική προπόνηση ;

Δεν γνώριζα πολλά για το Τρίαθλο,αλλα από video που είχα παρακολουθήσει κατάλαβα πως είναι ένα άθλημα το οποίο έχει μεγάλη ένταση,ισορροπημένο ανάμεσα σε 3 πολύ καλά αθλήματα και απαιτεί μεγάλα αποθέματα ενέργειας και ψυχικού σθένους με αντίπαλο τον εαυτό σου.

Εδώ και δύο χρόνια ασχολούμαι με τους αγώνες αντοχής και από τον Φεβρουάριο αποφάσισα να  ξεκινήσω προπονήσεις για να συμμετάσχω στους αγώνες Τριάθλου.

Επειδή δεν είχα σχετική εμπειρία με το άθλημα οι προπονήσεις μου ήταν στηριγμένες σε προγράμματα από το διαδίκτυο.

4)Πόσους αγώνες έχεις κάνει και εάν μπορείς να συνοψίσεις τις εμπειρίες σου;

Έχω λάβει μέρος σε δύο αγώνες Τρίαθλο.

Ο πρώτος ήταν στις 25 Μαΐου στο 2ο Τριαθλο Σαρωνικού στην Ανάβυσσο,μεσά από αυτό τον αγώνα κατάφερα να μάθω τις αντόχες μου σε συνδιασμό των τριών αθλημάτων.

Έτσι ο πρώτος αγώνας με βοήθησε και με ενθάρρυνε να συνεχίσω τις προπονήσεις μου και να συμμετάσχω στις 9 Ιουνίου στο 3ο Μητροπολητικό αγώνα Τρίαθλο στον Άγιο Κοσμά και να καταφέρω να μειώσω το χρόνο μου κατά 14 λεπτά στο 1.36 σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα.

Αν και είμαι στο ξεκίνημα μου και έχω λάβει μέρος σε δυο αγώνες είχα εύκολη προσαρμογή και με βοήθησε η άψογη οργάνωση που υπήρχε στους αγώνες.

 

5)Πόσες ώρες δαπανάς για την προπόνηση Τριάθλου ;

Για τον πρώτο αγώνα που έλαβα μέρος ξεκίνησα με 10 ώρες προπόνηση την εβδομάδα και έφτασα μέχρι 14 ώρες.

Αυτή τη στιγμή έχοντας πάρει μέρος σε δύο αγώνες προπονούμαι 12 ώρες την εβδομάδα.

6) Ποια είναι τα Τριαθληκά σου σχέδια ;

Τα σχεδιά μου όσο αφορά το Τρίαθλο είναι να συνεχίσω να συμμετάσχω στους αγώνες,καθώς είναι αγώνες με άμιλλα αλλα παραλληλα υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ των αθλητών.

Στόχος μου είναι να αποκτήσω εμπειρία πανώ στο Τρίαθλο και να βελτιώσω τους χρόνους μου οσό το δυνατόν περισσότερο με συνεχείς προπονήσεις.

Αυτή τη στιγμή προπονούμαι 12 ώρες την εβδομάδα με σκοπό να λάβω μέρος στις 13 Ιουλίου στον αγώνα Sprint Triathlon που θα διεξαχθεί στη Λίμνη Δόξα.

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.