Magnathlon 2015

Δελτίο Τύπου
Στις 20-09-2015 στην πόλη του Βόλου σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου θα διεξαχθεί ο φιλανθρωπικός αγώνας τριάθλου Magnathlon 2015.

Ο αγώνας θα γίνει για την ενίσχυση του ιδρύματος της ΕΛΕΠΑΠ.

Σας περιμένουμε όλους

Λίγα λόγια για το MAGNATHLON

Ο σκοπός του αγώνα Τριάθλου Magnathlon  είναι η οικονομική, η υλική ενίσχυση αλλά και η ηθική υποστήριξη ιδρυμάτων για παιδιά στην περιοχή του Βόλου.

Τα έσοδα διατίθενται  στα ιδρύματα, τα οποία μετά και απο την σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών, χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του εκάστοτε ιδρύματος.

Τα έσοδα προέρχονται από:

  • Το κόστος συμμετοχής που  πληρώνει ο κάθε αθλητής για την συμμετοχή του.
  • Πωλήσεις διάφορων αναμνηστικών  ειδών που πραγματοποιούν οι υπεύθυνοι του ιδρύματος
  • Δωρεές από χορηγούς και ιδιώτες
  • Όποια υλικά αγαθά προέλθουν από δωρεές χορηγών και ιδιωτών θα παραδοθούν στους υπεύθυνους του ιδρύματος.

Ευελπιστούμε στην βοήθειά σας για να βοηθήσουμε όλοι μαζί τα παιδιά αυτά τα οποία χρειάζονται την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Η Ομάδα του
Magnathlon

Διαδρομή 2015

Το Magnathlon του  2014 θα έχει διαφορετικό σχεδιασμό απο τον  αγώνα του 2013.

Θεωρούμε ότι η διαδρομή του ποδηλάτου πρέπει να αλλάξει γιατί παρά την προσπάθεια των εθελοντών και της αστυνομίας να κλείσουμε τους δρόμους μέσα στην πόλη του Βόλου, είχαμε κάποια θέματα με την ασφάλεια των αθλητών.

Για εμάς το πιο σημαντικό  είναι να τερματίσουν όλοι οι αθλητές με ασφάλεια και να ευχαριστηθούν τον αγώνα τους.
Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να αλλάξουμε την διαδρομή του ποδηλάτου και εκ των πραγμάτων αλλάζει και η διαδρομή του τρεξίματος.

Κολύμβηση  750 μέτρα

Το αγώνισμα της κολύμβησης θα διεξαχθεί στην περιοχή των αλυκών όπου  θα είναι και η ζώνη αλλαγών στο parking της οδού Βάκχου 12 .
Η εκκίνηση θα δοθεί απο την παραλία, η διαδρομή θα είναι τριγωνική και η απόσταση θα είναι 750 μέτρα.

Ποδηλασία  20 χιλ. 

Το ποδηλατικό σκέλος θα διεξαχθεί στον παραλιακό δρόμο των Πευκακίων σε 3 γύρους.
Συγκεκριμένα μέσα απο τις Αλυκές και τον επαρχιακό δρόμο Πευκακίων, φτάνουμε στην διασταύρωση με την Λεωφ. Αθηνών όπου και θα γίνει αναστροφή
Επιστροφή  προς Αλυκές όπου θα γίνει και πάλι αναστροφή

Αφού κλείσει και ο 3ος γύρος φτάνουμε στην ζώνη αλλαγών στην οδό Βάκχου  , όπου και ξεκινάει το τρέξιμο.

Τρέξιμο 10 χιλ.

Η απόσταση για το τρέξιμο θα είναι 10χιλ.
Θα ακολουθήσει την ποδηλατική διαδρομή, δηλαδη την επαρχιακή οδό Πευκακίων, στην συνέχεια μέσα απο τον ποδηλατόδρομο, στην παραλία του Βόλου όπου και θα είναι ο τερματισμός.
Θα υπάρχουν 2 ή 3 σταθμοί υδροδοσίας στην διαδρομή του τρεξίματος.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
Κυριακή 28-09-2014

Ώρα Εκκίνησης 10.00.

Η γραμματεία του αγώνα θα είναι στην περιοχή των Αλυκών Βόλου, στην οδό  Βάκχου  όπου και θα είναι η ζώνη αλλαγών.

Θα είναι ανοιχτή από τις 07.30 έως στις 9.30 όπου με την εγγραφή σας θα  λάβετε τον αριθμό σας και το
chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Για την συμμετοχή σας είναι  απαραίτητη η προσκόμιση των παρακάτω:

-Ιατρική Βεβαίωση απο Παθολόγο ή Καρδιολόγο
-Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής Συμπληρωμένη και Υπογεγραμμένη.
-Κράνος

Απρόβλεπτα θέματα
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα αποφασίζουν  επί τόπου οι διοργανωτές.
Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, των ημερομηνιών των αγώνων,
καθώς επίσης και των τεχνικών όρων της προκήρυξης

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)