Αγώνες Τριάθλου : Magnathlon Cervelo 06/10/2013

 

Άκης Βογιατζής

Ο φετινός αγώνας θα είναι αφιερωμένος στον  Άκη Βογιατζή, ο οποίος έφυγε από την ζωή τον Αύγουστο σε ατύχημα που είχε με την μοτοσυκλέτα του.

Ο Ακης πέρυσι, μας είχε τιμήσει με την παρουσία του στον αγώνα όπως και φέτος είχε σκοπό να συμμετάσχει.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τον Άκη.

ΣΚΟΠΟΣ

Ο σκοπός του αγώνα Τριάθλου Magnathlon -Cervelo είναι η οικονομική, η υλική ενίσχυση αλλά και η ηθική υποστήριξη ιδρυμάτων για παιδιά στην περιοχή του Βόλου.

Τα έσοδα διατίθενται  στα ιδρύματα, τα οποία μετά και απο την σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών, χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών του εκάστοτε ιδρύματος.

Τα έσοδα προέρχονται  από:

Το κόστος συμμετοχής που  πληρώνει ο κάθε αθλητής για την συμμετοχή του.

Πωλήσεις διάφορων αναμνηστικών  ειδών που πραγματοποιούν οι υπεύθυνοι του ιδρύματος

Δωρεές από χορηγούς και ιδιώτες

Όποια υλικά αγαθά προέλθουν από δωρεές χορηγών και ιδιωτών θα παραδοθούν στους υπεύθυνους του ιδρύματος.

Ευελπιστούμε στην βοήθειά σας για να βοηθήσουμε όλοι μαζί τα παιδιά αυτά τα οποία χρειάζονται την αμέριστη συμπαράστασή μας.

Περιγραφή Διαδρομής

 

Ο αγώνας θα είναι κατηγορίας SPRINT

-750 μέτρα κολύμπι

-20 χιλ. Ποδήλατο

-5 χιλ. Τρέξιμο

 

Κολύμπι

Το 1ο Transition Zone θα είναι στην περιοχή των Αλυκών όπου και θα γίνει το άθλημα της κολύμβησης.

Θα είναι τριγωνική διαδρομή απόστασης 750 μέτρων.

Η διαδρομή θα εποπτεύεται από το λιμενικό και από εθελοντές διασώστες.

 

Ποδήλατο

Το ποδήλατο είναι απόστασης 20 χιλιομέτρων και θα ξεκινήσει απο τις Αλυκές με κατεύθυνση τον Βόλο.

Η διαδρομή θα είναι μέσω της παραλιακής οδού Πευκακίων – ΕΟ-Λαρίσης- Παραλία με τερματισμό στο άγαλμα

στο Πανεπιστήμιο, όπου θα είναι η 2η Ζώνη Αλλαγής.

Όλη η διαδρομή θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία κατά την διάρκεια του αγώνα και θα φυλάσσεται

από την Ελλ. Αστυνομία και εθελοντές.

 

Τρέξιμο

Το τρέξιμο θα γίνει στην παραλία και στην προβλήτα του Βόλου.

Θα είναι απόστασης 5 χιλιομέτρων και θα αποτελείται από 2 γύρους με τερματισμό στην παραλία του Βόλου.

Η διαδρομή θα είναι κλειστή στην κυκλοφορία.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ατομικό Ανδρών

Α’ 16-29

Β’ 30-45

Γ΄ 45+

 

Ατομικό Γυναικών

16-39

40+

 

Σκυταλοδρομία

Μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες 2-3 ατόμων.

 

Οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας θα λάβουν κύπελλο και μετάλλιο

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο.

 

Απρόβλεπτα θέματα

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα αποφασίζει επί τόπου η αγωνοδίκης επιτροπή. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, των ημερομηνιών των αγώνων, καθώς επίσης και των τεχνικών όρων της προκήρυξης.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ

Κυριακή 6-10-2013

Ώρα Εκκίνησης 10.00.

Η γραμματεία του αγώνα θα είναι στην περιοχή των Αλυκών Βόλου, θα είναι ανοιχτή από τις 07.30 έως στις 9.30 όπου με την εγγραφή σας θα λάβετε τον αριθμό σας και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η προσκόμιση:

-Ιατρική Βεβαίωση ή δελτίο αθλητή θεωρημένο για το 2013.

-Συμπληρωμένη την Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής

-Κράνος Ποδηλάτου

 

Στις 09.30 θα κλείσει η γραμματεία και η 1η ζώνη αλλαγής οπότε θα πρέπει να έχετε τακτοποιήσει τα ποδήλατα.

Στο χώρο της ζώνης αλλαγής θα υπάρχει bike-service απο το κατάστημα Bike Plus.

 

Επίσης, λόγο ύπαρξης 2 ζωνών αλλαγής, θα πρέπει  στις 09.30 να είναι έτοιμα τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσετε για το τρέξιμο για να μεταφερθούν έγκαιρα  στην ζώνη αλλαγής 2 στο κέντρο του Βόλου.

 

Η μεταφορά και η φύλαξη των αντικειμένων των αθλητών  στην 2η Ζώνη Αλλαγής θα γίνει από την αστυνομία και τους εθελοντές – προσκόπους.

 

 

Μετά τον ασφαλή τερματισμό και του τελευταίου αθλητή ,θα υπάρχει μπουφές και στη συνέχεια θα γίνει η απονομή των επάθλων στην παραλία του Βόλου μπροστά από το Flocafe.

 

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)