Μεσογειακοί Αγώνες 2013 (ενόργανη) : 2 χρυσά και ένα ασημένιο.

Δύο ακόμη χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνας, στην 5η μέρα των Αγώνων, αλλά κι ένα χάλκινο.

Ηρθαν από τη γυμναστική και τον Λευτέρη Κοσμίδη στις ασκήσεις εδάφους με 15.366 και τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους με 15.700. Επίσης στον ίππο, η Βασιλική Μιλλούση κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 14.200

Δείτε τι δήλωσαν μετά την κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων στους Μεσογειακούς, ο Λευτέρης Κοσμίδης και ο Λευτέρης Πετρούνιας

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ

Δύο συμμετοχές σε Μεσογειακούς, δύο χρυσά…

«Αυτό το μετάλλιο επιβεβαιώνει την ανοδική μου πορεία. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο σε Μεσογειακούς, μετά το 2009 στην Πεσκάρα. Μου επιβεβαιώνει πως κάνω σωστά, ότι κάνω μέχρι τώρα.»

Το γεγονός ότι παρά την κρίση, ο ελληνικός αθλητισμός αντιστέκεται και εξακολουθεί να φέρνει μετάλλια, τι σημαίνει για σένα;

«Εμείς δεν τα κάνουμε όλα αυτά για λεφτά, ή για κάποιο άλλο λόγο. Το κάνουμε επιεδή αγαπάμε τη γυμναστική. Για εμάς είναι ακόμα πιο δύσκολο να προσπαθούμε εν μέσω κρίσης, καθώς μας λείπουν πολλά πράγματα και ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα τα αφήσουμε πίσω και θα την ξεπεράσουμε»

Πάντως δεν δυσκολεύτηκες ιδιαίτερα σήμερα;

«Ηρθα στην Μερσίνα χωρίς να έχω κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Αλλά και οι αντίπαλοι μου κυμάνθηκαν σε μέτρια επίπεδα κι έφτασα έτσι στην κατάκτηση του χρυσού»

Η συνέχεια τι περιλαμβάνει;

«Τώρα θα ξεκουραστώ λίγο, το χρειάζομαι και μετά ξανά προπονήσεις καθώς τον Οκτώβριο έρχεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα»

 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

«Εβαλα το πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τον προκριματικό σε βαθμό δυσκολίας. Ηταν ένα πολύ καλό πρόγραμμα, ανταγωνιστικό για οποιονδήποτε αγώνα και κλείνω έτσι ευχάριστα την σεζόν. Τώρα έχει ξεκούραση και μετά προετοιμασία για το Παγκόσμιο. Εκεί θα πάω με το ίδιο πρόγραμμα πιο καλά εκτελεσμένο για να προκριθώ στον τελικό και μετά όλα μπορούν να γίνουν».

Πάντως παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, εσείς εξακολουθείτε να κρατάτε ψηλά την σημαία!

«Πάντα ο αθλητισμός προέβαλε την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα στους Μεσογειακούς. Πιστεύω ότι εμείς οι αθλητές χρειαζόμαστε μεγαλύτερη στήριξη, η οποία αν έρθει, θα την ανταποδώσουμε με πολλά μετάλλια και διακρίσεις».

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)