Life in Athens Triathlon Team

Όταν γίνεις μέλος της Athens Triathlon Team θα λάβεις, όπως όλοι μας, ένα λεπτομερές προπονητικό πλάνο, με βάση τις τελευταίες επιστημονικές προόδους στον αθλητισμό, την προπονητική και την αθλητική ψυχολογία, προσαρμοσμένο στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Και βέβαια μπορείς να έχεις το πρόγραμμά σου και να προπονηθείς μόνος, όσο επιθυμείς, αλλά το πραγματικό πλεονέκτημα του να είσαι μέλος, είναι το ομαδικό πνεύμα. Η ομάδα διατηρείται μικρή εξ επί τούτου από τους προπονητές της, ώστε να ενθαρρύνονται οι κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των μελών. Είναι σφιχτοδεμένη και τα μέλη διατηρούν σχεδόν καθημερινή επαφή είτε μέσω κοινωνικών δικτύων είτε με τη φυσική τους παρουσία, κι αυτό δίνει ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα όσον αφορά στην παρακίνηση για προπόνηση. Κάθε εβδομάδα λαμβάνουμε το πλάνο των ομαδικών προπονήσεων και συμπληρώνουμε τις διαθεσιμότητές μας, ώστε κάθε άλλο μέλος να γνωρίζει με ποιον θα προπονηθεί. Ακόμη κι όταν βρέχει, γνωρίζουμε ποιους θα βρούμε στο στίβο, κι όταν χιονίζει ποιους θα βρούμε στην πισίνα. Χρησιμοποιούμε υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων για να ειδοποιούμαστε μεταξύ μας για οποιαδήποτε αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Επίσης, καταγράφουμε τις εμπειρίες μας από τους αγώνες ή τις σημαντικές μας προπονήσεις, ώστε να τις διαβάσουν όλοι και να σχολιάσουν, ενώ είμαστε πάντα παρόντες για να συγχαρούμε και να χαρούμε μαζί με τις επιτυχίες των μελών μας.

Αλλά το ομαδικό πνεύμα δεν εξαντλείται στην προπόνηση ή στους αγώνες. Η ομάδα οργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα κοινωνικές συγκεντρώσεις. Συγκεντρωνόμαστε για φαγητό όλοι μαζί και για να συζητήσουμε, όχι μόνο τα προπονητικά μας πλάνα ή τους αγώνες και τους στόχους μας, αλλά και ότι άλλο μπορεί να μας απασχολεί στην καθημερινή μας ζωή. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωριζόμαστε καλύτερα – ειδικά τα νέα μας μέλη – αλλά επίσης να γνωρίζουμε τις οικογένειες των μελών μας. Πιστεύουμε ότι κι αυτές είναι ένα κομμάτι της ομάδας μας, αφού κάθε τριαθλητής έχει ανάγκη από την έμπρακτη υποστήριξη της οικογένειάς του για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην πιεσμένη καθημερινότητα ενός αθλητή τριάθλου. Η δυνατότητα των οικογενειών μας να συμμετέχει σε κοινωνικές συγκεντρώσεις μας, τους επιτρέπει να μοιράζονται τις αγωνίες μας και τις δυσκολίες της προπόνησης και να συνειδητοποιούν πόσο σημαντικό είναι για μας το τρίαθλο.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)