Μιχάλης Κοντιζάς: «Στόχος μου να καταρρίψω το Πανελλήνιο ρεκόρ»

Ένας εκ των έξι Ελλήνων κολυμβητών που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων που διεξήχθη στην Αμβέρσα ήταν και ο Μιχάλης Κοντιζάς. Ο 17χρονος κολυμβητής του Εθνικού Πειραιά, ο οποίος αγωνίστηκε στα 50, 100 και 200μ. ύπτιο πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την συνολική του παρουσία στο πρωτάθλημα και τους μελλοντικούς του στόχους.

Αναφορικά με το αγώνισμα των 50μ. ύπτιο και το γεγονός ότι κατάφερε να καταρρίψει τρεις φορές το ατομικό του ρεκόρ, ο Μιχάλης Κοντιζάς ανέφερε: «Η κούρσα που πραγματοποίησα το πρωί και πέτυχα ατομικό ρεκόρ 26.87 με ανέβασε ψυχολογικά. Στον ημιτελικό κατάφερα να πέσω κι άλλο στο 26.33. Πριν τον τελικό ένιωθα πολύ καλά. Μάλιστα, συζητούσα με τον κ. Αθυμαρίτη και του είχα πει ότι θα τερματίσω με 26.30. Το είχα πιστέψει και έτσι έγινε. Τα πήγα πολύ καλά και έκανα νέο ρεκόρ μου. Στόχος μου είναι του χρόνου να πέσω κάτω από 26.00 και να καταρρίψω και το Πανελλήνιο ρεκόρ».

Για την προσπάθειά του στο αγώνισμα των 100μ. ύπτιο ο νεαρός κολυμβητής δήλωσε: «Περίμενα μια καλύτερη εμφάνιση στους πρωινούς προκριματικούς. Ωστόσο, κατάφερα να περάσω στην 16άδα και στον απογευματινό ημιτελικό εμφανίστηκα περισσότερο συγκεντρωμένος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί ήρθα 2ος στους 95άρηδες και θα έχω περισσότερες ελπίδες για διάκριση του χρόνου».

Ο Μιχάλης Κοντιζάς μίλησε επίσης για την αναπάντεχη συμμετοχή του στον ημιτελικό των 200μ. ύπτιο και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και όλους όσους τον στηρίζουν:

«Το πρωί που έπεσα στην κούρσα ήμουν καλά. Κολύμπησα και κατέρριψα το ατομικό μου ρεκόρ. Ωστόσο, τερμάτισα 17ος και είχα στεναχωρηθεί γιατί είχα χάσει για λίγο την 16άδα. Αργότερα, με πληροφόρησε ο Ανδρέας Βαζαίος ότι είχε αποσυρθεί κάποιος από τον ημιτελικό και έτσι κολύμπησα και πέτυχα ξανά ρεκόρ. Πιστεύω ότι ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση. Δεν το περίμενα να τα πάω τόσο καλά. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου Μανώλη Κουτσουδάκη και Άκη Οικονόμου καθώς επίσης και την οικογένειά μου».

Όσον αφορά το Ενιαίο πρωτάθλημα κατηγοριών που διεξάγεται από σήμερα στο ΟΑΚΑ, ο 17χρονος κολυμβητής δήλωσε: «Στόχος μου είναι να μπορέσω να νικήσω στα τρία ύπτια. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από το πώς θα μου βγει η κούραση από το Ευρωπαϊκό. Ένας από τους λόγους που συμμετέχω είναι για να βοηθήσω την ομάδα μου, τον Εθνικό Πειραιά. Στόχος μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα στην κατηγορία των Εφήβων / Νεανίδων».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)