Κική Λιόση

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας με τίτλο «Τρίαθλο ως φιλοσοσοφία & τρόπος ζωής» παρουσιάζοντας την Κική Λιόση, αρχηγό της εθνικής ομάδας πόλο γυναικών που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011 στην Κίνα. Η Κική στην πρώτη της κιόλας συμμετοχή σε αγώνα Τριάθλου κατάφερε να στεφθεί νικήτρια.

TriathlonWorld: Πότε ξεκίνησες αθλητισμό ;

Κική Λιόση : Ξεκίνησα σε ηλικία 5 χρόνων με το κολύμπι,ήμουν κολυμβήτρια μέχρι και 20 χρόνων έχω υπάρξει πρωταθλήτρια ελλαδας τόσο στις μικρές κατηγορίες όσο και στην οπεν ήμουν στην εθνικη ομάδα για 7 περίπου χρόνια με συμμετοχές σε πανευρωπαικους βαλκανικούς και μεσογειακους αγώνες.

 

TriathlonWorld : Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την υδατοσφαίριση και ποιες θεωρείς ότι είναι οι μεγαλύτερες επιτυχίες σου;

Κική Λιόση : Στην ηλικία των 20 αποφάσισα να πάω στην υδατοσφαίριση,οι μεγαλύτερες επιτυχίες που έχω πετύχει με την εθνικη ομάδα είναι αργυρό μετάλλιο το 2004 στους Ολυμπιακούς της αθήνας χρυσο στο παγκόσμιο στην Κίνα το 2011,αργυρό στους πανευρωπαικους στην κροατια το 2010 ,αργυρο στους πανευρωπαικους στην ολλανδία το 2012 επίσης χρυσο αργυρο και χάλκινο σε παγκόσμια κύπελλα.σε συλλογικό επίπεδο έχω πάρει ένα πρωτάθλημα με την Γλυφάδα,5 με την ομάδα μου την βουλιαγμενη 2champions cup και 2 super cup!

TriathlonWorld : Τί περιλαμβάνει το ημερήσιο πρόγραμμα ζωής και προπόνησής σου;

Κική Λιόση : Το ημερήσιο προγραμμα μου περιλαμβάνει καθημερινά 2 προπονήσεις και γυμναστήριο η πρωινη προπόνηση ξεκινάει στις 8:45 και τελειώνει 10:15-10:30 και το απόγευμα 6:30 βάρη για μια περίπου ώρα και αμέσως προπόνηση στο νερο για άλλη 1:30 ώρα ενδιάμεσα απο τις δυο προπονήσεις πηγαίνω στα ΤΕΦΑΑ προσπαθώ να τελειώσω το πανεπιστήμιο μου,ξεκουραζομαι για περίπου 3 ώρες πριν την απογευματινή προπόνηση.

TriathlonWorld : Τί είδους κολυμβητικής προπόνησης κάνετε στην προετοιμασία σας;

Κική Λιόση : Ξεκινώντας την προετοιμασία μας κάνουμε αεροβια περίπου 2 χιλιόμετρα την προπόνηση αλλα πολυ γρήγορα μετα την πρώτη βδομάδα μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς κάνοντας τα πάντα απο ταχύτητες αναεροβια γαλακτικο.

TriathlonWorld : Πότε έμαθες για το Τρίαθλο και πότε αποφάσισες να τρέξεις ένα αγώνα τριάθλου;

Κική Λιόση : Παρακολουθώ σχεδόν όλα τα αθλήματα μου αρέσει πολυ ο αθλητισμός οπότε το τρίαθλο το ήξερα σαν άθλημα αλλα μέχρι εκει,κάναμε μια συζήτηση με τον προπονητή μου τον Κώστα δήμου και λέγαμε ότι το τρίαθλο είναι ένα ωραίο άθλημα και ότι ίσως κάποια στιγμη να κάναμε έναν αγώνα αν θα τον τερματιζαμε έτσι λοιπον μου μπήκε η ιδέα στο μυαλό.

TriathlonWorld : Τί είναι αυτό που σε κάνει να ασχοληθείς με το Τρίαθλο ενώ το πιο συνηθισμένο για αθλητές & αθλήτριες του δικού σου επιπέδου είναι να σταματάνε τον πρωταθλητισμό;

Κική Λιόση : Οπως είπα και πριν μου αρέσει πολυ ο αθλητισμός,το τρίαθλο θεωρώ ότι είναι πολυ συναρπαστικό άθλημα έτσι και αλλιως και το πόλο να σταματήσω δεν θα σταματήσω ποτε να κάνω αθλητισμό!

 

TriathlonWorld : Ποιοι είναι οι αθλητικοί σου στόχοι για το 2013 ;

Κική Λιόση : Οι στόχοι της φετινής χρονιάς είναι πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό με την βουλιαγμενη.

 

TriathlonWorld : Τι στόχους έχεις αναφορικά με την ενασχόλησή σου με το τρίαθλο;

Κική Λιόση : Αυτη την στιγμη δεν μπορω να βάλω στόχους για το τρίαθλο οι απαιτήσεις με την ομάδα μου είναι τόσες πολλές αυτη την στιγμη το τρίαθλο είναι κάτι πουτο κάνω γιατι μου αρέσει.

TriathlonWorld : Μπορείς να μας δώσεις μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσει ένας αθλητής – ανεξαρτήτου αθλήματος- για να είναι επιτυχημένος;

Κική Λιόση :Πρεπει αυτο που κάνει να το κάνει με πάθος και αγάπη πολυ προπόνηση και σίγουρα θα έρθουν επιτυχίες.

TriathlonWorld : Μπορείς να μας δώσεις μερικές συμβουλές για βελτίωση στην κολύμβηση κυρίως για αθλητές που δεν έχουν κάνει πρωταθλητισμό στην κολύμβηση ή ασχολήθηκαν με την προπόνηση της κολύμβησης μετά την ενηλικιώσή τους;

Κική Λιόση :Το κολύμπι είμαι απο τα πιο δύσκολα αθλήματα γιατι η φύση του ανθρώπου δεν είναι το υγρο στοιχείο,οπότε θα έλεγα να κάνει εντατική προπόνηση και να ξεκινήσει κάνοντας σωστή τεχνική.

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.