1ος Γύρος Λίμνης Καστοριάς 30 χλμ.

Ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με το περιοδικό RUNNER διοργανώνουν τον 1ο Γύρο Λίμνης Καστοριάς 30 χλμ., την Κυριακή 20 Μαΐου.

Ο αγώνας θα γίνει στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2012» που γίνονται φέτος για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.  Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα  πραγματοποιηθούν από τη Λεωφ. Κύκνων  στην Κεντρική Πλατεία της Καστοριάς. Η διαδρομή του αγώνα θα καλύψει περιμετρικά τη λίμνη Ορεστιάδα περνώντας από την επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλωρίνης και τα χωριά Μεταμόρφωση, Φωτεινή, Πολυκάρπη, Μαυροχώρι, και Δισπηλιό.

Λεπτομέρειες αγώνα

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 20 Μαΐου 2012
Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Κεντρική Πλατεία Καστοριάς – Λεωφ. Κύκνων
Ώρα εκκίνησης: 9:30 π.μ.
Περιγραφή διαδρομής
Εκκίνηση από τη Λεωφ. Κύκνων με κατεύθυνση βόρεια στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ιουστινιανού, Λεωφ. Γουναράδων, Εθνικό Στάδιο και στη συνέχεια ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας προς τα χωριά Μεταμόρφωση, Φωτεινή, Πολυκάρπη, Μαυροχώρι, Δισπηλιό και τερματισμό στο σημείο εκκίνησης.
Σημείωση: Η διαδρομή είναι μετρημένη και καθ’ όλο το μήκος της θα ελέγχεται από την Τροχαία και από άτομα της διοργάνωσης.

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Τροφοδοσία
Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας κάθε 5 χλμ. και συγκεκριμένα στο 5ο χλμ. – 10ο χλμ. – 15ο χλμ. – 20ο χλμ. –  25ο χλμ. και στον τερματισμό.

Βραβεύσεις
Στον αγώνα θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 35, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75+.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
Σημείωση: Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 4 δρομείς στην ίδια κατηγορία, διαφορετικά θα βραβευθεί μόνο ο πρώτος της κατηγορίας.

Χρονικό όριο αγώνα
Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 4:30. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα
Η χρονομέτρηση όλων των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά από την πλέον αξιόπιστη εταιρεία στην χώρα μας, ChampionChip Hellas και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια των τερματισμών στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον τερματισμό.

Κόστος συμμετοχής
Για τον αγώνα των 30 χλμ. το κόστος είναι 10 €.

Ομαδικές συμμετοχές
Θα δοθεί η δυνατότητα σε συλλόγους δρομέων και ομάδες να κάνουν ομαδική δήλωση συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που θα τους αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email). Η ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 5 άτομα. Περισσότερες πληροφορίες στο 2111168240.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα των 30 χλμ. θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 15 Μαΐου 2012.

Τρόποι δήλωσης συμμετοχής
–    Ηλεκτρονικά πατώντας εδώ
–    Στα γραφεία του RUNNER καθημερινά 10 π.μ. – 5 μ.μ., Λασκαράτου 5, 4ος όροφος, 11141 Αθήνα, 2111168240
 –  Σε επιλεγμένους αγώνες και εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)