Οδηγίες των διοργανωτών. Πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι όσο ποιο έγκαιρα (βάση προγράμματος) έρθετε στον χώρο του event τόσο καλύτερο για όλους μας.
Παρκάρουμε στον χώρο στάθμευσης του club ΔΕΝ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ αλλά πάμε κατ ευθείαν στην γραμματεία για παραλαβή πακέτου αθλητή και bib,μην γεμίσει η γραμματεία ποδήλατα και σάκκους δεν υπάρχει λόγος.
Στην γραμματεία έχει δύο γραφεία, το ένα για όσους αθλητές έχουν στείλει όλα τα δικαιολογητικά (που θα ταλαιπωρηθούν και λιγότερο) και το άλλο για τους αθλητές που ”χρωστάνε” χαρτιά και τα NO NAME πακέτα, σας επισυνάπτω την σήμανση για να περιμένετε στην σωστή σειρά (”ουρά” που λέμε στις δημόσιες υπηρεσίες).
Εφ όσων τελειώσουμε με την διαδικασία στην γραμματεία περιμένουμε να ανοίξει η ζώνη αλλαγής για να τοποθετήσουμε τον εξοπλισμό στην θέση του.
Προσοχή μην ξεχάσετε παπούτσια, κράνος, πετσέτα.
Επειδή η διοργάνωση προβλέπει παραμάνες για τον αριθμό φανέλας όσοι θέλετε γρήγορες αλλαγές καλό θα ήταν να προμηθευτείτε τις ειδικές ελαστικές ζώνες γιατί ο αριθμός στο ποδήλατο προβλέπεται στην πίσω πλευρά της φανέλας, στο τρέξιμο στην μπροστά. Αθλητής χωρίς bib θα αποβάλλεται απ τους υπεύθυνους της διοργάνωσης.
Οι κανονισμοί και το πρόγραμμα του event θα τηρηθούν στο ακέραιο.
Κανονισμοί Δρομικού Σκέλους
Δεν υπάρχει υποχρεωτικός εξοπλισμός κατά το δρομικό σκέλος.
Η ενδυμασία εντούτοις πρέπει να εναρμονίζεται με τις καιρικές συνθήκες κατά την κρίση του αθλητή.
Έτσι, ένα καπέλο μια ζεστή λιακάδα ή σκούφος και γάντια μια κρύα φθινοπωρινή ημέρα, κρίνονται απαραίτητα για την προσωπική ασφάλεια και προστασία του κάθε αθλητή.
Το νούμερο του αθλητή πρέπει να είναι εμφανές καθ’ όλη τη διάρκεια του σκέλους.
Κανονισμοί Ποδηλατικού Σκέλους
Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φοράνε ποδηλατικό κράνος καθ όλη τη διάρκεια του σκέλους, από τη στιγμή που εγκαταλείψουν την ποδηλατική μπάρα (rack) μέχρι να ξαναφήσουν το ποδήλατο στο ίδιο σημείο, τελειώνοντας την ποδηλασία.
Το ποδήλατο πρέπει να είναι τοποθετημένο στα racks είτε από τα handlebars/brakes είτε από τη σέλα. Απαγορεύεται αυστηρά η ποδηλασία εντός της ζώνης αλλαγής και το drafting (ποδηλασία ακριβώς πίσω από προπορευόμενο αθλητή).
Το προσπέρασμα γίνεται μόνο από αριστερά ενώ όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των εθελοντών-κριτών για τη δική τους ασφάλεια.
Το νούμερο του αθλητή πρέπει να είναι εμφανές καθ’ όλη τη διάρκεια του σκέλους.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)