O Παγκόσμιος πρωταθλητής Jordan Rapp (ΗΠΑ) σε αποκλειστική συνέντευξη

Στο έκτο τεύχος του ηλεκτρονικού μας περιοδικού θα έχουμε αποκλειστική συνέντευξη από τον Αμερικάνο αθλητή Jordan Rapp o οποίος συγκλόνισε όλο τον κόσμο του Τριάθλου με το ατύχημα που είχε και το οποίο μόνο από τύχη δεν του κόστισε την ίδια την ζωή του. Τώρα ένα μόλις χρόνο μετά κατάφερε να κερδίσει το Ironman του Καναδά και να αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα των ΗΠΑ για το στέμμα στην Χαβάη. Φέτος δεν θα τρέξει στην Χαβάη αλλά όποτε το αποφασίσει είναι σίγουρο ότι θα είναι η μεγαλύτερη απειλή από την Αμερική για όλους τους Ευρωπαίους και Αυστραλούς.

Διαβάστε την συνέντευξή του και δείτε τι θα πει αποφασιστικότητα, τι σημαίνει προσήλωση στο στόχο και κυρίως τι χρειάζεται για να γίνεις ένας από τους καλύτερους αθλητές Ironman σε όλο τον κόσμο.

 

Μετά την νίκη του στον Καναδά είχαμε γράψει τα εξής

Ο Αμερικάνος αθλητής Jonathan Rapp πέρσι είχε πάρα πολύ σοβαρό τροχαίο κατά την διάρκεια της ποδηλατικής του προπόνησης – όταν ασυνείδητος οδηγός τον χτύπησε και τον παράτησε στην μέση του δρόμου- και εάν δεν υπήρχε ένας αξιωματικός του στρατού να του παρέχει άμεσα τις πρώτες βοήθειες είναι σίγουρο ότι σήμερα δεν θα ζούσε. Ενα λεπτό αργότερα να έφτανε και όλα θα είχαν τελειώσει.Ο Tom Sanchez, μόλις 48 ώρες πριν να πετάξει για το Αφγανιστάν πήγαινε σπίτι του όταν είδε μία ουρά από αυτοκίνητα. Υστερα είδε έναν ποδηλάτη ξαπλωμένο στο έδαφος και γύρω ποτάμι από υγρά που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν υγρά αυτοκινήτου. Αργότερα ανακάλυψε ότι ήταν το αίμα του. Στην συνέχεια είδε μία μεγάλη τρύπα στον λαιμό του και προσπάθησε να βρει τρόπο να σταματήσει την αιμοραγία. Αυτό μάλλον ήταν καταλυτικό για την σωτηρία του αθλητή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Η γυναίκα του Rapp καθώς περνούσε η ώρα όλο και ανησυχούσε και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο άντρας της δεν συκώνει το τηλέφωνο. Ετσι κατάλαβε ότι καθώς περνούσε η ώρα ότι κάτι έχει συμβεί και καλούσε τα νοσοκομεία. Τελικά την κάλεσε η αστυνομία για να την ενημερώσει για το συμβάν. Της έφυγε το τηλέφωνο από τα χέρια από το σοκ…. Οταν πήγε στο νοσοκομείο περίμενε επί ώρες για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του άντρα της.

Το περίεργο είναι οτι το τροχαίο συνέβη σε έναν δρόμο όπου ο ίδιος ο Rapp περιγράφει ως ασφαλή και με μεγάλη/ καλή ορατότητα. Το ατύχημα ήταν τέτοιο ώστε να μπουν γυαλιά από το τζάμι του αυτοκινήτου στον λαιμό του αθλητή και να του κόψουν τις δύο αρτηρίες. Ευτυχώς είχε άγγελο που ακούει στο όνομα του αξιωματικού Sanchez και όπως οι ίδιος παραδέχεται εάν δεν ήταν εκεί θα είχε πεθάνει.

Το σοβαρό τροχαίο που είχε όχι μόνο δεν του στέρησε την ζωή αλλά ούτε και μπόρεσε να του στερήσει την θέληση να αθλείται. Η νίκη του στον Καναδά ένα μόλις χρόνο μετά το τροχαίο είναι ένα μήνυμα θάρρους και θέλησης ενός ανθρώπου που δεν αφήνει τίποτα να του στερήσει να κάνει αυτό που αγαπάει. Ετσι νομίζουμε ότι η 29η έκδοση του Ironman στον Καναδά δεν μπορεί παρά να κυριαρχείται από την παρουσία και νίκη του Jonathan Rapp.  Εμείς απλά παραθέτουμε τα αποτελέσματα.

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.