Ποδηλατικά Ρούχα : Pearl Izumi “attack” bib

Κείμενο : Αλέξανδρος Ιωαννίδης (αναδημοσίευση από το icycling.gr)

Η μέρα έχει μεγαλώσει και το θερμόμετρο αναπόφευκτα θα αρχίσει να ανεβαίνει. Ιδανική εποχή λοιπόν για την αγορά νέας ποδηλατικής βερμούδας, ώστε να βγαίνουν τα χιλιόμετρα πιο άνετα -έτσι δοκίμασα μία από τις προσιτές ποδηλατικές βερμούδες της Pearl Izumi σε βουνίσια και ασφάλτινα χιλιόμετρα, μιας και είχα τις καλύτερες εντυπώσεις από προηγούμενα ρούχα της εταιρίας.

Η αλήθεια είναι πως εμφανισιακά, η Attack δεν είναι κάτι το ξεχωριστό. Όταν τη δείτε στην κρεμάστρα του καταστήματος, πέρα από το γνωστό λογότυπο “iP” δεν υπάρχει τίποτα πάνω στη βερμούδα που θα σας ωθήσει να την προτιμήσετε από τις υπόλοιπες. Πρόκειται για ότι απλούστερο εμφανισιακά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό, αφού έτσι θα τη συνδυάσετε άνετα με οποιοδήποτε jersey έχετε στην ποδηλατική σας γκαρνταρόμπα ή με εκείνα τα μαύρα παντζάκια που -γαμώτο- κάποια στιγμή θα ξαναχρειαστείτε.

Η ποιότητα του υφάσματος που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του Attack ονομάζεται “Select” και υπόσχεται αποβολή υγρασίας και θερμότητας, μαζί με αντιανεμικές και αδιάβροχες ιδιότητες. Είναι η χαμηλότερη εκ των τριών ποιοτήτων υφάσματος που χρησιμοποιεί στα σορτς της η Pearl Izumi, χωρίς όμως να σημαίνει ότι η ποιότητα ειναι χαμηλή. Κάθε άλλο, για τα €80 που κοστίζει το μαύρο bib, η συνολική αίσθηση που προσφέρει είναι πάρα πολύ καλή.

Στην πολύ καλή αυτή αίσθηση συμβάλει όχι μόνο το ποιοτικό υλικό, αλλά και οι “επίπεδες” ανθεκτικές ραφές, το δροσερό δικτυωτό άνω τμήμα και βέβαια το ανατομικό, διαπνέον μαξιλάρι 3D Race στο εσωτερικό.

Δυστυχώς, πάρα το αγωνιστικό του όνομα, το αρκετά παχύ και άνετο μαξιλάρι δεν είναι ιδανικό για αγωνιστική χρηση αφού δε το συνοδεύει αυτή η σαφής και άμεση αίσθηση που αναζητά κανείς όταν κάθεται στη σέλα και …του δίνει να καταλάβει! Επίσης, σε ακραία τεχνικά βουνίσια κομμάτια όπου ο αναβάτης χρειάζεται να φύγει πίσω από τη σέλα, υπάρχει η πιθανότητα κατά την επιστροφή του να γαντζωθεί ο καβάλος της βερμούδας στην ουρά της σέλας λόγω του πλούσιου και μαλακού προφίλ του μαξιλαριού (πάντα ανάλογα και με τη σέλα).

Αν οι αγώνες και οι πολύ δυνατές προπονήσεις δεν είναι το φόρτε του Attack bib, τότε ποιό είναι; Θα έλεγα με σιγουριά ότι η καλύτερη χρήση για τη λιτή μαύρη βερμούδα είναι οι πολύωρες βολτοπροπονήσεις και οι μεγάλες διαδρομές. Όταν ξεκινάτε με μια παρέα φίλους για να γράψετε χιλιόμετρα χωρίς περιορισμούς -εκεί πραγματικά θα χαρείτε το Attack bib! Έτσι και αλλιώς, ο κατασκευαστής ενημερώνει στο συνοδευτικό καρτελάκι ότι το προϊόν απευθύνεται σε “αθλητές που απαιτούν προσιτό, υψηλών επιδόσεων εξοπλισμό στον οποίο μπορούν να στηρίζονται για καθημερινή χρήση”.

Έχω λοιπόν μια πολύ καλή καθημερινή βερμούδα για να “λιώσω” στα χιλιόμετρα τώρα που ανοίγει ο καιρός, την οποία και βαθμολογώ με 9 στα 10 σαμπρελάκια -όχι γιατί της βρήκα κάποιο ελάττωμα ή δεν προσφέρει αυτά που υπόσχεται, αλλά γιατί προσωπικά θα ήθελα ένα λίγο πιο συμπαγές μαξιλάρι.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)