Συνέντευξη Τύπου για το ΙRONMAN®70.3®Vouliagmeni

Συνέντευξη Τύπου για το ΙRONMAN®70.3®Vouliagmeni, Greece, το πολυαναμενόμενο τριαθλητικό γεγονός, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022.

Με μεγάλη χαρά κι ενθουσιασμό παρουσίας εκπροσώπων από το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε  η Συνέντευξη Τύπου του πιο αναμενόμενου τριαθλητικού γεγονότος,  ΙRONMAN®70.3®Vouliagmeni, Greece από την EY ZHN Greece και το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Το τρίτο ελληνικό τρίαθλο IRONMAN®, το IRONMAN®70.3®Vouliagmeni, Greece, θα διεξαχθεί στη χώρα μας στις 23 Οκτωβρίου 2022 στην πανέμορφη περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου οι συνδιοργανωτές, ΕΥ ΖΗΝ Greece και Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ετοιμάζονται να το απογειώσουν με μία διοργάνωση-υπόδειγμα που θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία!

Στη Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε η σπουδαιότητα του αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας, λεπτομέρειες του πολυήμερου αθλητικού γεγονότος, στοιχεία της διαδρομής που την καθιστούν μοναδική, παράλληλες δραστηριότητες που προσεγγίζουν ολιστικά τη διοργάνωση χαρίζοντας μια υπέροχη εμπειρία τόσο στους αθλητές όσο και στον κόσμο που τους συντροφεύει. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής διαδρομής είναι η θάλασσα, καθότι η θάλασσα της Αθηναϊκής Ριβιέρας δε συνοδεύει τον αθλητή μόνο στο αρχικό αγώνισμα της κολύμβησης αλλά τόσο η ποδηλατική όσο και η δρομική διαδρομή διεξάγονται δίπλα από το απέραντο γαλάζιο που χαρακτηρίζει διεθνώς τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δήλωσε:

«Η μεγάλη στιγμή του IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece πλησιάζει! Πιστοί στην προσήλωση μας για την προαγωγή του αθλητισμού ως σύγχρονο τρόπο ζωής, μας δίνει μεγάλη χαρά να είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε στη διοργάνωσή του. Θεωρώ όμως παράλληλα πως η πόλη μας προσφέρει μια ιδιαίτερη ομορφιά στη διοργάνωση δίνοντας στους χιλιάδες επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα αθλητικά τους όρια σε ένα μοναδικό περιβάλλον, όπως αυτό που προσφέρει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Σας περιμένουμε όλους λοιπόν στις 23 Οκτωβρίου να ζήσουμε μαζί τις συγκινήσεις που μπορεί μόνο ένας αγώνας ΙRONMAN να μας χαρίσει!»

Η κα. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού, τόνισε:

«Το Υπουργείο Τουρισμού αλλά και η Κυβέρνηση συνολικά έχουμε θέσει ως κεντρικές προτεραιότητες τόσο την  επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όσο και τον εμπλουτισμό του συνολικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Σε αυτήν τη διπλή στόχευση, η συμβολή διοργανώσεων με διεθνή απήχηση και προβολή, όπως το IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece,  είναι ιδιαίτερα σημαντική. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς, μέσα από τις απαραίτητες συνέργειες Πολιτείας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μπορεί ο αθλητικός τουρισμός να κερδίσει την δική του θέση στο βάθρο του ελληνικού τουρισμού, αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα και τις επιλογές που η χώρα μας μπορεί να προσφέρει τόσο στον Έλληνα, όσο και στον ξένο  επισκέπτη.
Από καρδιάς, ευχόμαστε στους διοργανωτές κάθε επιτυχία!»

Ο κ. Θανάσης Παπαδημητρίου, CEO & Founder της ΕΥ ΖΗΝ Greece, δήλωσε:

«Η Βουλιαγμένη και η Βάρκιζα θα φιλοξενήσουν φέτος το τρίτο στη σειρά IRONMAN®70.3® Greece. Τόσο η ομάδα μας όσο κι εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη μιας τεράστιας προσπάθειας βλέποντας την απήχηση και την αγάπη που παίρνει. Φέτος, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει και εκμεταλλευόμενοι το πανέμορφο τοπίο της Βάρκιζας-Βουλιαγμένης και όλου του παραλιακού μετώπου μέχρι την Ανάβυσσο ετοιμάζουμε μία τριήμερη γιορτή αθλητισμού για κάθε μέλος της οικογένειας και κάθε δυνατότητα. Η συνεργασία μας με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η συμβολή τους είναι καθοριστικά στοιχεία για την επιτυχία ενώ τα μηνύματα για προσέλευση 2.500 αθλητών από περισσότερες από 80 χώρες μας δίνουν ακόμη περισσότερη δύναμη να διοργανώσουμε το καλύτερο IRONMAN®70.3® της Ευρώπης.»

Προσκαλούμε όλον τον κόσμο, αθλητές και μη, να μοιραστούν μαζί μας τον ενθουσιασμό για το νέο IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece και όλοι μαζί να υποστηρίξουμε το όραμα, η Ελλάδα να προχωρήσει πιο ψηλά και πιο δυνατά! Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι οι χορηγοί:

  • ΔΕΗ, που χαρίζει την ενέργεια που κάθε αθλητής χρειάζεται

  • Avra, παρέχοντας νερό για όλες τις ανάγκες του αθλητή

  • Lenovo, καθότι η τεχνολογία πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού.

Ακόμη, το  IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece στηρίζουν οι εταιρίες: Under Armour, Sixt, Yamaha, GU, Pharmacy295 και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Ταυτόχρονα, η  Polygreen, με την τεχνογνωσία της, θα μεριμνήσει ώστε όλα τα ανακυκλώσιμα απόβλητα του IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece να διαχωριστούν στην πηγή, να συλλεχθούν και να προωθηθούν για κυκλική διαχείριση σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις, μειώνοντας έτσι στο ελάχιστο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης. IRONMAN®70.3® Vouliagmeni, Greece just goes zero!

Οι εγγραφές συνεχίζονται στην ιστοσελίδα https://www.ironman.com/im703-vouliagmeni-register ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν νέα και ενημερώσεις από τα κανάλια:

Website: https://www.ironman.com/im703-vouliagmeni

Facebook: https://www.facebook.com/IM703Greece

Instagram: https://www.instagram.com/ironman_greece/

Ironman greece

Ironman greece

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)