Απάντηση Ιωννίδη στον ΣΕΓΑΣ.

Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στις 20 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση :

«Πάγια προτεραιότητά μας είναι η υποστήριξη του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, που αποτελεί και το ζωτικό κύτταρό του. Σε αυτή την προσπάθειά μας ουδέποτε εξυπηρετήσαμε οποιαδήποτε συμφέροντα, όπως άκριτα και προσβλητικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και φυσικά έχουμε σεβαστεί απόλυτα τους Νόμους και το Σύνταγμα. Όμως, το αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργείο υπάρχει και για να βοηθάει, στο πλαίσιο του δυνατού φυσικά και τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Όπως είναι γνωστό λοιπόν, από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στη Super League η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλλονής από το ακριτικό νησί της Λέσβου, που βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από την Τουρκία. Επίσης είναι γνωστό ότι το γήπεδο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, δεν πληρούσε ορισμένες προδιαγραφές που απαιτούνται  για την ανώτερη κατηγορία.

Προκειμένου λοιπόν να αποτραπεί το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη ομάδα να χρησιμοποιήσει ως έδρα κάποιο γήπεδο στην Αθήνα ή αλλού και πάντως μακριά από τη φυσική έδρα αλλά και τους φιλάθλους της, δεσμευτήκαμε να βοηθήσουμε ώστε να αναβαθμιστούν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα : να αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας, να ελεγχθεί το αποστραγγιστικό σύστημα, να κατασκευαστεί στέγαστρο στο 1/3 της υπάρχουσας κερκίδας και δημιουργία νέας, κινητής, χωρητικότητας 400 περίπου ατόμων, καθώς επίσης και ενισχυθούν οι δέσμες φωτισμού.

Τα έργα που προανέφερα σαφώς θα βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση και πραγματικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε γιατί ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αντιδρά σε αυτά μη επιθυμώντας την πραγματοποίησή τους.

Επιπρόσθετα, το αμέριστο ενδιαφέρον μας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αποδεικνύεται και από την άμεση κινητοποίησή μας, για την επίλυση αντίστοιχων προβλημάτων, όποτε μας γνωστοποιούνται.

Για παράδειγμα, αμέσως μόλις ο υπεύθυνος του τοπικού Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ηπείρου, κ. Μάμαλης, μας ενημέρωσε ότι το ταρτάν του γηπέδου στις Ζωσιμάδες έχει καταστραφεί, ανταποκριθήκαμε άμεσα και έπειτα από προσωπική επιτόπια διαπίστωση στις 19 Ιουνίου, δεσμευτήκαμε για την αντικατάστασή του. Αναμέναμε λοιπόν στη χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. να επικροτήσει αυτή την απόφασή μας.

Ανεξάρτητα από τις ανακοινώσεις, από τα παραπάνω εύκολα προκύπτει ότι όποτε χρειαστεί επεμβαίνουμε, με έργα και όχι με λόγια και ανεκπλήρωτες εξαγγελίες, πάντα εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μας και πάντως με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του ελληνικού αθλητισμού.».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)