In Pool TRIathlon

Η TRIMORE Sport Events διοργανώνει το πρώτο In Pool TRIathlon, μία προσομοίωση ενός αγώνα Τριάθλου, η οποία πραγματοποιείται σε χώρο εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου με χρήση κολυμβητικών διαδρομών για το κολυμβητικό σκέλος, στατικών ποδηλάτων spinning για το ποδηλατικό και κυρτών διαδρόμων γυμναστικής για το σκέλος τρεξίματος.

Το πρώτο In Pool TRIathlon θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου, στις 17 & 18 Ιουλίου 2021. Ο Δήμος Χαϊδαρίου αγκαλιάζει θερμά αυτή την προσπάθεια, καθώς στηρίζει έμπρακτα δράσεις που προάγουν και αναπτύσσουν τον αθλητισμό και αναδεικνύουν το αθλητικό ιδεώδες.

Ο αγώνας περιλαμβάνει: 300 μ. κολύμβηση – 4 χλμ. ποδηλασία – 3 χλμ. τρέξιμο – 4 χλμ. ποδηλασία – 300 μ. κολύμβηση, σε διάταξη πυραμίδας ώστε το τελευταίο κολυμβητικό σκέλος που οδηγεί στον τερματισμό να δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της σειράς των αθλητών.

Δείτε εδώ το video teaser της διοργάνωσης!

Οι συμμετοχές στη διοργάνωση θα είναι 125, δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες παρά μόνο γενικές κατηγορίες ανδρών – γυναικών και θα τηρηθεί αυστηρή προτεραιότητα βάσει της χρονικής καταχώρησης στη φόρμα εγγραφών, ανεξαρτήτως φύλου. Για την ανάδειξη των νικητών, θα πραγματοποιηθούν προκριματικοί σε 25 σειρές των 5 ατόμων, οι οποίες θα είναι με διαχωρισμένα φύλα των συμμετεχόντων. Οι 5 καλλίτεροι χρόνοι ανά φύλο, θα συνθέσουν τους δύο τελικούς για την ανάδειξη των θέσεων από 1-5, ενώ οι 5 επόμενοι χρόνοι κάθε φύλου, θα συνθέσουν τους μικρούς τελικούς ανά φύλο για τις θέσεις 6-10. Οι εγγραφές πρόκειται να ανοίξουν στην σελίδα της διοργάνωσης στο website της TRIMORE, στις 15 Ιουνίου 2021 και να παραμείνουν ανοικτές μόνο για 125 άτομα με τη χρονική σειρά που θα υποβάλλουν την εγγραφή τους. Ακολούθως θα γίνουν δεκτές 20 αιτήσεις για κατάλογο επιλαχόντων σε περίπτωση ακυρώσεων.

Όλα τα μηχανήματα είναι υψηλών προδιαγραφών και απολύτως ίδια, ώστε να διασφαλίζεται με τον τρόπο αυτό η ακεραιότητα στον ανταγωνισμό των αθλητών. Τα μηχανήματα αυτά προσφέρονται από τον Μέγα Χορηγό και ξεχωριστό αρωγό της διοργάνωσης: Fitness ART

 

                       

Ο Kωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της TRIMORE Sport Events, δήλωσε σχετικά: «H TRIMORE Sport Events επεξεργάζεται καιρό τώρα τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει, σε περιόδους που οι τριαθλητές βρίσκονται μακριά από αγωνιστική δράση, να τους δίνει την ευκαιρία να μετρούν την απόδοση της προπόνησής τους σε περιβάλλον και ρυθμούς αγώνων. Το εγχείρημα λοιπόν αυτό, πρόκειται σε ελεγχόμενες συνθήκες και με μορφή προπόνησης, να πραγματοποιήσει αυτό το στόχο, ενώ παράλληλα, να δώσει αναπτυξιακό για το τρίαθλο χαρακτήρα, ώστε περισσότεροι αθλητές να αποκτήσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και αγαπήσουν το σπορ, επεκτείνοντας σταδιακά τη δεξαμενή των τριαθλητών της χώρας. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω την Αθηνά Χρυσικοπούλου, υπεύθυνη αθλητισμού του Δήμου Χαϊδαρίου για το πάθος της να συνεργαστούμε και να δώσουμε ξεχωριστή αθλητική πνοή στην περιοχή που μεγάλωσα, τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Ευάγγελο Ντηνιακό, που αγκάλιασε την ιδέα και καινοτομεί μαζί μας καθώς και τον φίλο, πλέον, Δημήτρη Μώρο και την Fitness Art, χωρίς την εμπιστοσύνη και συμβολή του οποίου, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη ετούτη η τόσο διαφορετική πρεμιέρα».

Με ιδιαίτερη χαρά μίλησε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Ευάγγελος Ντηνιακός: Φέτος τον Ιούλιο, διοργανώνουμε ένα συναρπαστικό αθλητικό γεγονός στο Χαϊδάρι.  Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους κατοίκους  να ασχοληθούν με το αγώνισμα του τριάθλου, να βγάλουμε  πρωταθλητές  από την πόλη μας αλλά και να διαδώσουμε στη νεολαία το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση και καλές επιδόσεις σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες”.

Ο Δημήτρης Μώρος από το Fitness Art δήλωσε για την επερχόμενη εκδήλωση: “Με μεγάλη μου χαρά να συνεισφέρω στο πρώτο In Pool TRIathlon που διοργανώνει η TRIMORE, καθώς πιστεύω ακράδαντα και υποστηρίζω ότι ο αθλητισμός και η άσκηση διαδραματίζουν  καθοριστικό ρόλο στην ευρωστία και υγεία του ανθρώπου συντελώντας καθοριστικά στην ψυχολογική ισορροπία και βελτίωση της ποιότητας ζωής”.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση και τις συμμετοχές, μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://trimore.gr/el/events/inpooltriathlon

Triathlon Races

Triathlon Races

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)