Διαθεσόπουλος: «Πολύ ενθαρρυντικό το μήνυμα της Ημερίδας κολύμβησης»

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ. Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν σε δύο κολυμβητήρια της Αττικής οι αγώνες κολύμβησης της πρώτης επίσημης ημερίδας που διοργάνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία στον Πειραιά και στη Νίκαια.

Κατά την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης (Κυριακή, 13/1) στα κολυμβητήρια παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος από φέτος διατηρεί παράλληλα και τη θέση του εφόρου στο άθλημα, καθώς επίσης και οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ομοσπονδίας κ.κ Χρήστος Χούμας και Νίκος Κραουνάκης.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μιλώντας για τους πρώτους αγώνες της χρονιάς υποστήριξε: «Το πολύ ενθαρρυντικό για εμάς είναι ότι και στα δύο κολυμβητήρια περίπου 1000 παιδιά έδωσαν το «παρών», πήραν μέρος από όλα τα σωματεία της Αττικής, και βέβαια μπορεί να μη σημειώθηκαν μεγάλες επιδόσεις, όπως φυσικά αναμενόταν, αλλά πολλά από τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πιάσουν τα όρια για τη συμμετοχή στα Πανελλήνια πρωταθλήματα».

Να θυμίσουμε ότι φέτος η Κολυμβητική Ομοσπονδία πήρε την απόφαση να κάνει πιο εφικτά τα όρια για τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες. Ο κ. Διαθεσόπουλος εξέφρασε την άποψη του πάνω στο θέμα: «Πράγματι, διακρίνοντας κανείς την παντελή έλλειψη κινήτρων, καθώς επίσης και τα τεράστια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι αθλητές με την έλλειψη και το κλείσιμο των κολυμβητηρίων, λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, ήταν επιτακτική ανάγκη για εμάς να δώσουμε ένα κίνητρο επιτέλους σε αυτά τα παιδιά. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε πιο εφικτά τα όρια για την συμμετοχή σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και αυτό φάνηκε τις δύο τελευταίας μέρες, όπου πληθώρα παιδιών πήραν μέρος και διεκδίκησαν την επίτευξη των ορίων και τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)