Παρουσίαση αθλητικού εξοπλισμού : Ideal Stage Team

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης. H Νίκος Μανιατόπουλος ΑΕ εξελλίσοντας την πολύ επιτυχημένη συνταγή του Stage μας έχει παρουσιάσει το Ideal Stage Team 2011.  Η compact γεωμετρία του σε συνδυασμό με τον άκαμπτο carbon σκελετό και τα φύλλα 50/34 το κάνει ιδανικό για ανηφορίστες ή για αθλητές που τους αρέσει να ανεβοκατεβαίνουν να βουνά αλλά δεν διαθέτουν το τυπικό στυλ του ανηφορίστα. Ομως με ποδήλατο όπως το stage πλέον γίνεσαι “ανηφορίστας”.

Για να είμαι ακριβής έμαθα να ανεβαίνω τα ελληνικά βουνά εξαιτίας του stage. Από την στιγμή που το χρησιμοποίησα βουνά τα οποία με παίδευαν, βλ. Υμηττός- Πεντέλη- Διόνυσσος, μου φαίνονταν πλέον “βούτυρο στο ψωμί μου”. Είτε είμαι καθιστός και θέλω να στροφάρω έχω τα σωστά πατήματα είτε θέλω να ανεβώ κάνοντας ορθοπέταλο το stage γίνεται ένα με το σώμα μου. Για όσο διάστημα χρησιμοποίησα το ποδήλατο το stage δεν είχα προβλήματα στις αναβάσεις. Φυσικά η κατασκευάστρια εταιρεία έχει φτιάξει ένα ποδήλατο πολύ προσιτό σε τιμή, το οποίο όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς – αυτό συμβαίνει με όλους τους αθλητές που ασχολούνται σοβαρά με το άθλημά τους είτε είναι ποδηλάτες, είτε τριαθλητές- τόσο πιο πολλές αλλαγές θέλεις να κάνει ώστε να τελειώσεις την συμπεριφορά του και να την ταιριάξεις στο προσωπικό αθλητικό προφίλ και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις σου.

Επειδή πολλές φορές διαβάζουμε φιλολογικές περιγραφές στα τεστ των ποδηλάτων να πούμε τα πράγματα πολύ απλά :

  1. Είναι ένα ποδήλατο “value for money” που ο αναβάτης το νοιώθει ως πολύ άκαμπτο – ιδίως εάν βάλει και carbon ροδες- κατάλληλο για τα βουνά όχι ιδιαίτερα κατάλληλο – ανα και μπορεί να αποκτήσει διαφορετική συμπεριφορά με τις κατάλληλες ρόδες και αλλαγές στο στήσιμό μας -για πολλά χιλιόμετρα.
  2. Οι ανηφορίστες που δεν έχουν πολλά κιλά και αρέσκονται να ανεβαίνουν ορθοπέταλο θα το λατρέψουν. Το κάνεις ότι θέλεις. Αυτό είναι λόγω της compact γεωμετρίας του, λόγω της οποίας ο οριζόντιος σωλήνας είναι σαν να μην υπάρχει.
  3. Εξαιρετική συμπεριφορά και στις κατηφόρες, πολύ ευέλικτο, στρίβει πολύ γρήγορα και σου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Tο συστήνουμε ανεπιφύλακτα στους ανηφορίστες…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)