H Ολομέλεια της ΕΟΕ στήριξε τον Σ. Καπράλο.

Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στη Συνεδρίαση της 20ης Δεκεμβρίου 2012, ενημερώθηκε και πάλι διεξοδικά από τον Πρόεδρο, κ. Σπύρο Καπράλο,

 

για το ιστορικό  της υπόθεσης των εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, για το Πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΟΕ, την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ , την Επιστολή Υποστήριξης της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και το Ψήφισμα της Γ.Σ. των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

 

Η Ολομέλεια της ΕΟΕ, έλαβε υπ΄όψιν της τα  δεδομένα, δηλαδή κατ΄αρχήν ότι ο Πρόεδρος είχε εξουσιοδοτηθεί για την καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος της ΕΟΕ και του ελληνικού αθλητισμού γενικώτερα, στη συνέχεια ότι δεν συνετελέσθη καθ΄οιονδήποτε τρόπο αξιόποινη πράξη εκ μέρους του Προέδου αλλά, αντιθέτως, ότι υπέπεσε σε παγίδευση από δήθεν «δημοσιογράφους» για τους όποιους σκοπούς ή συμφέροντα ήθελαν αυτοί να εξυπηρετήσουν. Τέλος, ότι σύμφωνα  με την Πρόταση της ίδιας την Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΟΕ και το Ψήφισμα της Ε.Ε. των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών η ισχύουσα διαδικασία για τα εισιτήρια των Ολυμπιακών αγώνων χρήζει ουσιαστικής αναθεώρησης.

 

Κατόπιν τούτου, η Ολομέλεια της ΕΟΕ, έλαβε ομόφωνα την απόφαση ότι δεν συντρέχει λόγος για περαιτέρω συζήτηση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα στηρίζει τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, καθότι ενήργησε σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

 

Επίσης η Ολομέλεια της ΕΟΕ αφού εξέτασε τις προβλεπόμενες προυποθέσεις, αποφάσισε να εγγράψει ως μέλη της, τις Ομοσπονδίες του γκόλφ και του ράγκμπι.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)