Δελτίο Τύπου της ΕΟΕ για το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΔΟΕ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που συνεδριάζει στη Ρώμη εξέδωσε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και δικαιώνει απόλυτα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο. Το συγκεκριμένο ψήφισμα εκδόθηκε ως απάντηση στο πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

 Αναλυτικά το ψήφισμα:

Η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών ισχυροποίησε την πεποίθησή της ότι η Ολυμπιακή Οικογένεια πρέπει σε όλες τις περιστάσεις να ενεργεί στα ύψιστα επίπεδα εντιμότητας και ακεραιότητας. Υποστηρίζει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο ρόλο της ως απόλυτου θεματοφύλακα των αξιών του Ολυμπιακού Κινήματος.

Σε ό,τι αφορά σε συγκεκριμένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών της 6ης Δεκεμβρίου, που αφορούσαν ισχυρισμούς που είχαν διατυπωθεί κατά ανώτερων στελεχών Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, η Εκτελεστική Επιτροπή ζητά πλήρη σεβασμό στην εφαρμογή και τήρηση των κανόνων δικαίου.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εξέφρασαν ομόφωνα την υποστήριξή τους σε αυτούς οι οποίοι εμπλέκονται στο Πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας. Συγκεκριμένα μάλιστα υπογράμμισαν ότι, τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίσθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας για να διαμορφώσει το πόρισμά της, ουδέποτε τέθηκαν στη διάθεση των εμπλεκομένων, ούτε τέθηκαν στη διάθεση των Ολυμπιακών Επιτροπών τους.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα των ισχυρισμών και το πλήγμα στην υπόληψη ανώτερων μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας που διακυβεύεται, η Εκτελεστική Επιτροπή εξέφρασε τις επιφυλάξεις της σχετικά με τη μη ύπαρξη ευκαιρίας προκειμένου οι εμπλεκόμενοι να παρουσιασθούν ενώπιον της πλήρους σύνθεσης της Επιτροπής Δεοντολογίας. Επίσης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τη διαδικασία της παγίδευσης μέσω της οποίας ελήφθησαν τα στοιχεία και, τέλος, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την απουσία νομικής εκπροσώπησης.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)