2ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου & Διάθλου, Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

2ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου & Διάθλου

 

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 (10:00)

 

 

O Οργανισμός Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης «Γρηγόρης Λαμπράκης» στο πλαίσιο των ετήσιων αθλητικών και πολιτιστικών του εκδηλώσεων, καθώς και των δράσεων αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, διοργανώνει σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό Triathlon World ένα μονοήμερο αθλητικό φεστιβάλ  στο Ελληνικό, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Λαϊκούς Αγώνες Τριάθλου το Σαββατο 20 Οκτωβρίου 2012 (2ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου) στις 10:00
  • Λαικούς Αγώνες Διάθλου το Σαββατο 20 Οκτωβρίου 2012 (2ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου) στις 10:00
  • Παιδικούς Αγώνες Τρεξίματος και Ποδηλασίας.

 

Οι αγώνες θα έχουν κοινωνικό χαρακτήρα.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην παραλία του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, καθώς και εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Μπορείτε να συμμετέχετε είτε στο ατομικό, είτε στην σκυταλοδρομία.

 

Το περιοδικό Triathlon World συμπαραστέκεται έμπρακτα στο αίτημα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης να μην πουληθεί η έκταση του Ελληνικού και να δημιουργηθεί σε αυτή Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου, με ήπιες δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού και εκπαίδευσης για όλη την Αθήνα. Παράλληλα καταβάλλει συστηματική προσπάθεια για την ανάπτυξη του τριάθλου στην Ελλάδα.

 

Παρατίθεται η προκήρυξη του 2ου Μητροπολιτικού Αγώνα Τριάθλου με την επιφύλαξη για τυχόν τροποποιήσεις. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

 

 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ –ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

¨ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ¨

2ος ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ

 

 

Τοποθεσία

  • Παραλία Αγ. Κοσμά στο Ελληνικό (δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο «Ιππόκαμπος») & πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

 

Αποστάσεις

Αγώνας Σπριντ Τριάθλου

  • 750μ κολύμπι  (Τριγωνική διαδρομή – 1 στροφή των 750 μέτρων)
  • 20χλμ. ποδήλατο (4 στροφές των 5,3 χιλιομέτρων)
  • 5χλμ. τρέξιμο (1 στροφή)

 Διαδρομή Κολύμβησης (Ευχαριστούμε τον κ. Εντυ Αλεξίου για την εξαιρετική απεικόνιση των διαδρομών του αγώνα) 2 laps X375m

 

Διαδρομή Ποδηλασίας (4 laps X 5,1 km)

 

Διαδρομή Τρεξίματος (1 lap X 4,2 km + 0,8 from Swim Exit to TZ)

Αγώνας Σπριντ Διάθλου

  • 4χλμ. τρέξιμο (1 στροφή)
  • 20χλμ. ποδήλατο (4 στροφές των 5,3 χιλιομέτρων)
  • 4χλμ. τρέξιμο (1 στροφή)

 

Κατηγορίες

1)Ατομικό Ανδρών

16-29, 30-39, 40-49, 50+

2) Ατομικό Γυναικών

16-39, 40+

3)Σκυταλοδρομία

Διαμορφώνονται ομάδες τριών αθλητών και κάθε αθλητής ολοκληρώνει ένα άθλημα.

 

Έπαθλα – Βραβεύσεις

Στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης της κατηγορίας αντρών και γυναικών, καθώς και της κάθε κατηγορίας θα γίνει απονομή κυπέλλων. Στους νικητές θα δοθούν και δώρα από τους χορηγούς του αγώνα.

 

Όλοι όσοι τερματίσουν θα λάβουν μετάλλιο τερματισμού.

Θα γίνει επίσης βράβευση των καλύτερων χρόνων στην κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο.

 

Παράβολο και προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι αθλούμενοι, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής, πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο, να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, καθώς και να πληρώσουν το παράβολο συμμετοχής.

 

 

Entry Fee

Ατομικό (Αγώνας Διάθλου & Τριάθλου)

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου  – 30 Ευρώ

Μέχρι 17 Οκτωβρίου  – 35 Ευρώ

Από 18 Οκτωβρίου….– 40 Ευρώ

 

Ομάδες Σκυταλοδρομίας

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου  – 60 Ευρώ

Μέχρι 17 Οκτωβρίου  – 70 Ευρώ

Από 18 Οκτωβρίου….– 80 Ευρώ

 

Ομάδες των 10 ατόμων :25 Ευρώ/ άτομο για τις Ομάδες. Ομαδικές συμμετοχές άνω των 10 ατόμων το Entry Fee είναι 25 Ευρώ. Ο υπεύθυνος της Ομάδας μας στέλνει την λίστα των ατόμων και το ομαδικό καταθετήριο.

 

Τρόπος Πληρωμής

Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση χρημάτων στον εξής Τραπεζικό Λογαριασμό, όπου ως αιτιολογία κατάθεσης πρέπει να αναφέρεται “Μητροπολιτικός Αγώνας” και το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα.

Τράπεζα Πειραιώς: 5063 058448 869

IBAN: GR90 0172 0630 0050 6305 8448 869

 

Η αίτηση συμμετοχής αποστέλλεται μέσω εμαιλ στο info@triathlonworld.gr

H Υπεύθυνη Δήλωση, η ιατρική βεβαίωση καθώς και το καταθετήριο στην Τράπεζα πρέπει να παραδίδονται στην γραμματεία του αγώνα.

 

Απρόβλεπτα θέματα

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα αποφασίζει επί τόπου η αγωνοδίκης επιτροπή. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος, των ημερομηνιών των αγώνων, καθώς επίσης και των τεχνικών όρων της προκήρυξης.

 

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΕΠΩΝΥΜΟ-…

ΟΝΟΜΑ-…

ΑΓΩΝΑΣ (Τριάθλου ή Διάθλου)- …

ΗΛΙΚΙΑ-…

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ -…

ΤΗΛ -…

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

 

 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Δηλώνω υπεύθυνα ότι συμμετέχω στον αγώνα με προσωπική μου ευθύνη και γνωρίζω ότι η συμμετοχή μου δημιουργεί κινδύνους για τη σωματική μου ακεραιότητα από ασθένεια, τραυματισμό έως και θάνατο. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία άλλη υποχρέωση πέρα από ό,τι προβλέπεται στους Κανονισμούς. Ακόμη, δηλώνω ότι διάβασα προσεκτικά τους Kανονισμούς του αγώνα και δεν πρόκειται να διεκδικήσω οποιαδήποτε αποζημίωση από πιθανές βλάβες που ενδεχομένως υποστώ από ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα ή από οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκληθεί πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος του
2ος Μητροπολιτικός Αγώνας Τριάθλου & Διάθλου


Απαλλάσσω τους διοργανωτές από οποιαδήποτε ευθύνη κι από οποιεσδήποτε διεκδικήσεις μου που ενδεχόμενα θα προκύψουν στη
διάρκεια του 1ου Μητροπολιτικού Αγώνα Τριάθλου & Διάθλου

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

 

Τροποποίηση της προκήρυξης

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης. Για οποιαδήποτε μεταβολή θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών

 

Πληροφορίες: www.triathlonworld.gr & www.aoda-arg.gr   

Τηλ.:6937170260

Email: info@triathlonworld.gr  & aod.argyroupoli@gmail.com

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)