Τίτλος : Ο Μάνος Μοίρας κέρδισε το Τρίαθλο Sprint στην Ανάβυσσο.

O Μάνος Μοίρας με χαρακτηριστική ευκολία κέρδισε τον αγώνα Sprint στην Ανάβυσσο. Μετά τον αγώνα το Triathlon World τον συνάντησε και κάναμε μία σύντομη συζήτηση μαζί του.

Ερωτήσεις

Triathlon World :Μάνο συγχαρητήρια. Κέρδισες με χαρακτηριστική ευκολία. Πως ήταν οι συνθήκες στον αγώνα; Σε δυσκόλεψε το κύμα και ο αέρας;

Ευχαριστώ παρά πολύ . Οι συνθήκες ήταν αρκετά έντονες αλλά θεωρώ πως δεν με δυσκόλεψαν ιδιαίτερα ούτε το κύμα στην κολύμβηση ούτε ο αέρας , διότι έχω προπονηθεί αρκετά σε αυτές τις συνθήκες !!

Triathlon World :Εάν είχες συναγωνισμό πιστεύεις ότι θα μπορούσες θα μπορούσες να τρέξεις κάτω από 1:01 ή και κάτω από ώρα

Μάνος Μοίρας : Θεωρώ ότι θα μπορούσα να πάω 1:02 , αν είχα έντονο συναγωνισμό !! Όχι κάτω από ώρα δεν είμαι έτοιμος ακόμη θα έλεγα .

Triathlon World : Εχεις κάνει πρωταθλητισμό στην κολύμβηση, στο κανόε καγιάκ και τώρα στο τρίαθλο. Τι είναι αυτό που σε παρακινεί να κάνεις πρωταθλητισμό/ ανταγωνιστικό αθλητισμό τόσα χρόνια και σε τόσα αθλήματα;

Μάνος Μοίρας : Αυτό που με παρακινεί ειναι η αγάπη μου για τον αθλητισμό , και η χαρά του να αγωνίζεσαι και να προπονησε καθημερινά με ζήλο και πάθος .

Triathlon World : Θα συνεχίσεις το τρίαθλο και το 2023 και εάν ναι ποιοι θα είναι οι στόχοι σου για το 2023;

Μάνος Μοίρας : Nαι φυσικά και θα συνεχίσω ! Στόχος μου το 24 ειναι ένας αγωνας στο εξωτερικό η σε σπριντ η σε ολυμπιακή απόσταση !

Triathlon World :Είσαι μία διαφήμιση για την πόλη της Χαλκίδας, χτίζοντας ένα μύθο. Σε στηριζει η πόλη σου και εάν ναι με ποιο τρόπο.

Μάνος Μοίρας : Θα έλεγα πως όχι , δεν υπάρχει κάποια βοήθεια από την τοπική κοινωνία , πέραν κάποιων φίλων που με βοηθούν στην αγορά του εξοπλισμού μου , σαν χορηγοί !

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)