Συνελήφθη το επι χρόνια μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Τριάθλου για εκβίαση και δωροδοκία.

Σύμφωνα με αρκετές έγκυρες δημοσιογραφικές ιστοσελίδες ο Μάριος Λιακόπουλος, που ήταν Α’ αντιπρόεδρος και επί χρόνια μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομσοπονδίας Τριάθλου συνελήψθη για εκβίαση και δωροδοκία.

Οι αναφορές των ΜΜΕ :

 

Να σημειώσουμε ότι εμείς έχουμε κάνει αρκετές αναφορές στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης αναφορικά με την λειτουργία της Ελληνικής Ομοπονδίας Τριάθλου. Σε συνέχεια αυτών οι κ.κ.Λιακόπουλος, κ. Γερόλυμπος  και ορισμένα ακόμα μέλη του ΔΣ μας έχουν κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Πηγή : www.tanea.gr

Τίτλος :

Προφυλακιστέος ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου που συνελήφθη για δωροδοκία και εκβιασμό

Προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης.

Ο αντιδήμαρχος, που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, συνελήφθη μετά από καταγγελία 52χρονου ιδιοκτήτη καντίνας για ποσό 1.000 ευρώ που απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο ο κατηγορούμενος ώστε να μην προβεί στη σφράγιση της καντίνας του.

Ο 45χρονος αντιδήμαρχος συνελήφθη αμέσως μετά το ραντεβού που είχε με τον επιχειρηματία, στην καντίνα, όπου, σύμφωνα με την δικογραφία παρέλαβε το επίμαχο ποσό το οποίο ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν από το όχημα του εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος φέρεται να είχε ζητήσει από άλλο ιδιοκτήτη καντίνας ποσό των 5.000 ευρώ για να ανανεώσει την άδεια της καντίνας του, η οποία είχε λήξει στις αρχές του 2013.

Ο κατηγορούμενος πάντως ισχυρίζεται ότι είναι θύμα σκευωρίας που οργανώθηκε για να τον εκδικηθούν επειδή κλείνει καντίνες που δεν πληρούν τις νόμιμες προδιαγραφές.

Αναδημοσίευση από το www.notia.gr & www.zougla.gr

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος – zougla.gr

Τίτλος Αρθρου : Ο αντιδήμαρχος ήταν σκέτη λέρα

«Ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τις άδειες λειτουργίας. Προσέγγιζε τους ιδιοκτήτες καντινών και τους ζητούσε εκβιαστικά χρήματα. Όποιον δεν του έδινε τον απειλούσε ότι θα του στείλει τη δημοτική αστυνομία. Πριν από μερικές ημέρες ζήτησε από έναν πολύτεκνο 5.000 ευρώ.»
Αυτά τα λόγια χρησιμοποιεί, μιλώντας στο zougla.gr, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος στη σύλληψη του αντιδημάρχου Χαϊδαρίου Μάριου Λιακόπουλου, ο οποίος πλέον κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία.
Έπειτα από επιτυχημένη επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο αντιδήμαρχος προσέγγιζε ιδιοκτήτες καντινών που δραστηριοποιούνται στο Χαϊδάρι και τους ζητούσε χρήματα είτε για χορήγηση άδειας είτε για ανανέωση της παλαιάς.
«Αυτοί που προσέγγιζε δεν είχαν άδειες λειτουργίας. Μετά από διαγωνισμό του Δήμου είχαν πάρει την έγκριση του χώρου, δεν είχαν όμως την άδεια. Τους ανάγκαζε να του δίνουν 1.000 ευρώ κάθε δύο μήνες» επισημαίνουν καλά ενημερωμένες πηγές.
Η σύλληψη
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του κ. Λιακόπουλου ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες, όταν ένας από τους καταστηματάρχες δέχτηκε να συνεργαστεί με τους άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
«Υπήρχαν πληροφορίες εδώ και καιρό για τις ημέρες και τα έργα του. Την έρευνα ανέλαβε ένα δίκτυο της υπηρεσίας που είχε βγει στην περιοχή και μιλούσε με καταστηματάρχες. Από έναν πολίτη, ο οποίος έχει καντίνα, ζήτησε 1.000 ευρώ και του είπε ότι αν δεν του τα έδινε θα του έστελνε τη Δευτέρα την δημοτική αστυνομία για να τον σφραγίσει. Ο εν λόγω πολίτης έπαιξε τον κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση. Tου έδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και όταν του τα έδωσε έγινε η σύλληψη» εξηγούν αστυνομικές πηγές.
Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.
Είχε εκβιάσει πολύτεκνο
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου δεν έκανε διακρίσεις και προσέγγιζε όλους τους καταστηματάρχες, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και οικονομικής επιφάνειας.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, πριν από μερικές ημέρες είχε εκβιάσει πολύτεκνο -με τέσσερα παιδιά- ο οποίος διατηρεί καντίνα επί της Ιεράς Οδού.
«Του ζήτησε 5.000 ευρώ προκειμένου να του ανανεώσει την άδεια, η οποία είχε λήξει από τον περασμένο Ιανουάριο. Τον κάλεσε στο γραφείο του και του ζήτησε τα χρήματα. Εκείνος τον έβρισε και αποχώρησε. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, του έστελνε κάθε μέρα τη δημοτική αστυνομία, ώστε να τον πείσει να υποκύψει στον εκβιασμό».
Από τη Ν.Δ. στο αυτόφωρο
Ευρύτερα γνωστό είναι όμως το όνομα του αντιδημάρχου, καθώς κατά το παρελθόν ο ίδιος διετέλεσε στέλεχος της ΟΝΝΕΔ.
Με μακρά πολιτική πορεία στη γαλάζια παράταξη, ο κ. Λιακόπουλος -όπως ανέφεραν καλά ενημερωμένες πηγές στο zougla.gr- υπηρέτησε ένα φεγγάρι στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, όταν ο εκείνος ήταν πρωθυπουργός.
Την παύση καθηκόντων του αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, Μάριου Λιακόπουλου, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο Δήμος Χαϊδαρίου μετά τη σύλληψή του για υπόθεση δωροδοκίας. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση αναστέλλεται και η ιδιότητα του ως μέλους του συνδυασμού “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΪΔΑΡΙ”, μέχρι την δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης.
«Η απόλυτη διαφάνεια στην Διοίκηση του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή και για εμένα προσωπικά, μπροστά στην οποία φιλικές και πολιτικές σχέσεις μπαίνουν στην άκρη» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)