Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης : Η 1η ημέρα

Χωρίς εκπλήξεις και με σχετικά καλές επιδόσεις, άνοιξε η αυλαία του 81ουΕθνικού πρωταθλήματος κολύμβησης στην Τρίπολη.

Την 5η της νίκη στο αγώνισμα των 50μ ελεύθερο – δύο λιγότερες από την Τόνια Μαχαίρα (7) που προηγείται – σε Εθνικό πρωτάθλημα, σημείωσε η Νέρι Νιανγκουάρα με καλή επίδοση (25.55).

Καλή ήταν και η επίδοση του Στέφανου Δημητριάδη στα 200μ πεταλούδα (1.58.73), ενώ πρωτιές είχαμε ακόμη από τον Κρίστιαν Γκολομέεβ που κέρδισε στο νήμα (22.85) τον Οδυσσέα Μελαδίνη (22.86) στα 50μ ελεύθερο, την Κωνσταντίνα Παπαηλία (32.85) και τον Παντελή Παντή (28.17) στα 50μ πρόσθιο, την Αφροδίτη Γιαρένη στα 200μ πεταλούδα (2.20.19), την Ασπασία Πετραδάκη στα 100μ ύπτιο (1.03.47), την Λυσιστράτη Χαλκίδη στα 200μ Μ. Ατομική (2.21.95) και τον Χαράλαμπο Δημητρακόπουλο στο ίδιο αγώνισμα (2.04.63).

Η Μαριάννα Λυμπερτά με άλλη μία νίκη της (η 12η στο αγώνισμα) στα 400μ ελεύθερο (4.17.24) έφτασε πλέον τις 30 στο σύνολο και υπολείπεται μόλις 2 της Μαχαίρα που προηγείται στον σχετικό πίνακα (32).

Τις 9 νίκες στο ίδιο αγώνισμα (3.55.56) και τις 22 συνολικά σε Εθνικό πρωτάθλημα, έφτασε και ο μαθουσάλας των αγώνων, Σπύρος Γιαννιώτης.

Το βιολί του συνέχισε και ο Άρης Γρηγοριάδης στα 100μ ύπτιο (55.08), όπου σημείωσε την 10η συνεχόμενη νίκη του στο αγώνισμα και την 23η στο σύνολο.

Στις σκυταλοδρομίες 4Χ200μ ελεύθερο, στις γυναίκες πρώτος ήταν ο Ολυμπιακός (8.38.18). όπως και στους άνδρες (7.45.28).

*Αντιντόπινγκ κοντρόλ, από πλευράς Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), γίνεται από σήμερα (Παρασκευή) στο Εθνικό πρωτάθλημα της Τρίπολης, για τα παιδιά της ολυμπιακής ομάδας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ 1ΗΣ ΜΕΡΑΣ

ΑΝΔΡΕΣ: Ολυμπιακός 81, Εθνικός Πειραιά 40, ΑΝΟ Αργυρούπολης 20, Ποσειδών Ιλισίων 19, Άρης Θεσσαλονίκης 19, Παλαιό Φάληρο 18

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Ολυμπιακός 57, Παλαιό Φάληρο 38, Άρης Θεσσαλονίκης 19, Εθνικός Πειραιά 15, Ολυμπιάδα ’73 15, ΕΓΣ 14, ΧΑΝΘ 14

ΓΕΝΙΚΗ: Ολυμπιακός 138, Παλαιό Φάηρο 56, Εθνικός Πειραιά 55, Άρης Θεσσαλονίκης 38, ΑΝΟ Αργυρούπολης 26, Ποσειδών Ιλισίων 23, ΧΑΝΘ 23, ΠΑΟΚ 21, Ολυμπιάδα ’73 15, Γλαύκος Περιστερίου 15

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)