Ελληνικός Αθλητισμός :«Είμαστε 12 χρόνια πίσω στον υλικοτεχνικό τομέα»

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Αθλητισμός αποτυπώνονται στις δηλώσεις του Ομοσπονδιακού Τεχνικού στις Καταδύσεις Πέτρου Φυρίγου :«Είμαστε 12 χρόνια πίσω στον υλικοτεχνικό τομέα» και να σκεφτεί κανείς ότι το 2004 διοργανώσαμε Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Ελληνικός λαός αγόρασε ότι πιο σύγχρονο υπάρχει…ή έτσι υποτίθεται!

Αναδημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Ομοσπονδιακός προπονητής των καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος, επεσήμανε τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το άθλημα. Αναφέρθηκε, επίσης, και για τους διεθνείς αγώνες που θα πραγματοποιηθούν, οι οποίοι είναι αρκετά λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, βάλθηκε κατά της Πολιτείας, λέγοντας μάλιστα ότι σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα του αθλήματος, ενώ τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, επιδιώκουν πάντα τις διακρίσεις και τις επιτυχίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Φυρίγου: «Είμαστε σε άθλια κατάσταση όσον αφορά τον υλικοτεχνικό τομέα, καθώς έχουμε παλιά τραμπολίνα και ακατάλληλους βατήρες. Η προετοιμασία μας, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα μήνα, γίνεται υπό αντίξοες συνθήκες, καθώς στο καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά, εκτός των άλλων, έχουμε και κρύο νερό. Βέβαια, δεν μπορούμε να περιμένουμε και πάρα πολλά, καθώς γνωρίζουμε πως ο προϋπολογισμός είναι τραγικά μειωμένος για φέτος.

Φέτος θα δώσουμε πολύ λιγότερους αγώνες σε σχέση με πέρυσι. Φανταστείτε ότι θα συμμετέχουμε σε μόλις ένα από τα συνολικά 9 διεθνή μίτινγκ του World Series, ενώ έχουμε το Παγκόσμιο κύπελλο της Σαγκάης, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου και το Ευρωπαϊκό νέων/νεανίδων στην Ιταλία.

Δεν θέλω να γίνομαι γραφικός, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας παραμέλησαν. Επιβιώνουμε με μεγάλη δυσκολία, είμαστε πίσω 12 χρόνια στον υλικοτεχνικό τομέα και η Πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα. Εδώ και 1,5 χρόνο το επισημαίνω, αλλά ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση. Όμως, εμείς δεν έχουμε μάθει να εγκαταλείπουμε, παλεύουμε πάντα για να διακριθούμε και να τα καταφέρνουμε, όσες δυσκολίες κι αν συναντάμε».

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.