Ελληνικός Αθλητισμός : 8η θέση για την Εθνική Μπόουλινγκ

 

Πολύ καλή εμφάνιση για την Εθνική μας ομάδα μπόουλινγκ γυναικών και 8η θέση στο ομαδικό, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (EWC 2014), που ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο (Γερμανία). Μια επιτυχία που ήρθε μάλιστα μετά από μια πολυετή απουσία της από διεθνείς διοργανώσεις και είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει μέχρι σήμερα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

 

Η Εθνική μας, αποτελούμενη από τις παίκτριες Π. Αντωνοπούλου, Μ. Καρατζούλα, Σ. Μιχαηλίδου, Ν. Ροβιθάκη, Γ. Σαγώνα, Δ. Χρυσάνθη, στάθηκε με αξιώσεις σ’ ολόκληρη την διοργάνωση, δείχνοντας ότι έχει δυνατότητες να πάει ακόμα καλύτερα. Υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Νίκου Μπούφεση πέτυχε ρεκόρ σ’ ένα παιχνίδι με 1090 κορίνες, μέσο όρο 218 κορίνες.

 

Αλλά και σε ατομικό επίπεδο οι επιτυχίες ήταν σημαντικές…

  • η Νατάσα Ροβιθάκη προκρίθηκε στις 16 καλύτερες, στο all event & master, όλης της διοργάνωσης, σε όλα τα αγωνίσματα
  • η Νατάσα Ροβιθάκη ήταν επίσης 18η στο ατομικό, σε σύνολο 134 παικτριών, ενώ
  • η Μάρθα Καρατζούλα ήταν 24η στο ατομικό
  • η τριάδα κατετάγη 14η (επί 41) με τις Ροβιθάκη, Καρατζούλα Μιχαηλίδου Συρματένια
  • η δυάδα κατετάγη 11η (επί 64) με τις Ροβιθάκη και Καρατζούλα

 

«Τα κορίτσια έκαναν πολύ καλή εμφάνιση. Αν και ήταν η πρώτη τους διεθνής διοργάνωση, μετά από πολλά χρόνια απουσίας, κατάφεραν να σταθούν πολύ καλά και σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Έδειξαν μάλιστα ότι στην συνέχεια θα πάνε ακόμα καλύτερα ». Λόγια του Πάρι Αλβανού, αρχηγού την ελληνικής αποστολής, στην οποία συμμετείχε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Μπούφεσης, με σημαντικό μερίδιο της επιτυχίας.

 

Στο ομαδικό η συμμετοχή έφθασε τις 27 χώρες και η τελική κατάταξη ήταν: 1) Αγγλία, 2) Σουηδία, 3) Δανία, Γερμανία… 8) Ελλάδα.

           bowling_ethniki_gynaikon_verolino_1

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)