Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kολύμβησης : Η 2η μέρα

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος, με την άνετη νίκη του στα 400μ Μ. Ατομική (4.25.85), κατά την 2η ημέρα των τελικών του 81ου Εθνικού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Τρίπολη, έφτασε τις 15 συνολικά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όσες και οι παλιές δόξες της ελληνικής κολύμβησης  Χαράλαμπος Παπανικολάου και Δημήτρης Μαγγανάς.

Το … χαβά τους συνέχισαν και ο Σπύρος Γιαννιώτης με τη Μαριάννα Λυμπερτά στα 800μ  ελεύθερο.

Ο πρώτος με άνεση (8.06.34) πρόσθεσε άλλη μια νίκη στο σακούλι του (έφτασε τις 23) και συνεχίζει ακάθεκτος (αύριο έχει το 1500άρι), ενώ η δεύτερη (8.48.28) βρίσκεται πλέον μια ανάσα (31) από την Τόνια Μαχαίρα που προηγείται με 32 πανελλήνιες νίκες στο σύνολο. Αριθμός που ενδεχομένως επιτευχθεί στην αυριανή 3η και τελευταία ημέρα των αγώνων, επίσης στα 1500μ ελεύθερο!

Την Ειρήνη Καβαρνού με 4 πανελλήνιες νίκες έπιασε στην κορυφή των 50μ πεταλούδας, η Κρίστελ Βουρνά (27.25), ενώ πρωτιές είχαμε επίσης από τον Φώτη Κολιόπουλο (24.48) στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών, τον Χρήστο Κατραντζή (1.51.67) και την Θεοδώρα Γιαρένη (2.01.94) στα 200μ ελεύθερο, τη Στέλλα Πασαλίδου στα 400μ Μ. Ατομικής (4.58.98), τον Δημήτρη Χασιώτη στα 200μ ύπτιο (2.03.41) και την Ασπασία Πετραδάκη στο ίδιο αγώνισμα (2.16.53), τον Γιάννη Καρπουζλή (1.02.56) και την Μαρία – Γεωργία Μιχαλάκα (1.11.96) στα 100μ πρόσθιο.

Στις σκυταλοδρομίες 4Χ100μ ελεύθερο, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε άλλες δύο πρωτιές τόσο στους άνδρες (3.25.63) όσο και τις γυναίκες (3.48.76).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Άνδρες: Ολυμπιακός 180, Εθνικός Πειραιά 90, Ποσειδών Ιλισίων 43, Παλαιό Φάληρο 41, ΑΝΟ Αργυρούπολης 39, ΠΑΟΚ και Ηρακλής 31

Γυναίκες: Ολυμπιακός 130, Παλαιό Φάληρο 68, Εθνικός Πειραιά 58, Άρης Θεσσαλονίκης 43, ΠΑΟΚ 33, Ολυμπιάδα ’73 32

Γενική: Ολυμπιακός 310, Εθνικός Πειραιά 1489, Παλαιό Φάληρο 109, Άρης Θεσσαλονίκης 65, ΠΑΟΚ 64, ΑΝΟ Αργυρούπολης 56, ΧΑΝΘ 51, Ποσειδών Ιλισίων 50, ΓΣ Περιστερίου 45, Ηρακλής 33

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)