Διαμαρτυρία για το παράβολο 500 ευρώ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

 

H απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας να θεσπίσει παράβολο 500 ευρώ για κάθε αγώνα open έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις. To κείμενο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο είναι το παρακάτω :

 

Δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων στην Ελληνική Ποδηλασία, πιο συγκεκριμένα την αναστολή των αγωνιστικών εκδηλώσεων από την Ε.Ο.Π. (επιστολή 5ης Μαρτίου 2014) αλλά και το “παράβολο” που ψηφίστηκε για τους αγώνες Open (απόφαση Ε.Ο.Π. 15/27-11-2013), η αγωνιστική ποδηλασία στην Ελλάδα βρίσκεται σε τέλμα:

Όχι μόνο έχουν ανασταλεί όλες οι επίσημες αγωνιστικές εκδηλώσεις, αλλά δυσχεραίνεται το έργο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οργάνωση Open αγωνιστικών εκδηλώσεων, αφού κάθε ιδιώτης διοργανωτής θα πρέπει να εξασφαλίσει επιπλέον €500 απλά και μόνο για την επίσημη έγκριση της Ε.Ο.Π.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει ούτε χρηματικές χορηγίες, ούτε την αύξηση του αντίτιμου συμμετοχής στους αγώνες Open.

Τα δύο παραπάνω μέτρα λειτουργούν ως “θηλιά” που πνίγει τους αγώνες ποδηλασίας, κάθε μορφής, μαζί με τους κόπους αθλητών & προπονητών! Χωρίς αγώνες ποδηλασίας, βλάπτεται επίσης ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον ποδηλατικό τομέα, αυτές από τις οποίες ζητείται να χορηγήσουν διοργανώσεις, συλλόγους και αθλητές.

Η παρούσα κατάσταση αποδεικνύει αναμφισβήτητα ότι το κυβερνόν σώμα της Ελληνικής Ποδηλασίας δεν υπηρετεί τον Έλληνα Ποδηλάτη και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα!

Υπογράφουμε όλοι οι ποδηλάτες ώστε να σταματήσει το “χαράτσι” των €500 για τους αγώνες Open! Αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να διοργανώνονται αγώνες από την Ε.Ο.Π., ας διευκολυνθούν οι ιδιώτες διοργανωτές αγώνων όσο το δυνατόν περισσότερο!

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)