Κώστας Νακόπουλος: «Είμαι έτοιμος για μια ξεχωριστή εμπειρία στη Θεσσαλονίκη»

Ο Κώστας Νακόπουλος θα βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, το ερχόμενο Σάββατο (19/10), τιμώντας για πρώτη φορά τη διοργάνωση με την παρουσία του και προσδοκώντας να πρωταγωνιστήσει στον Δρόμο Υγείας5.000 μ..

 

O 26χρονος πρωταθλητής των800 μ.θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα5.000 μ., όπως ακριβώς έκανε και χθες (Κυριακή 13/10) στον Spetses Mini Marathon, όπου μάλιστα αναδείχθηκε νικητής με χρόνο 14:33.

 

«Θα είναι η πρώτη φορά που τρέχω τα 5.000 μ. στη Θεσσαλονίκη. Το έκανα τα τρία τελευταία χρόνια στις Σπέτσες, καθώς και στον περσινό Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ενδεχομένως ο αγώνας του Σαββάτου να είναι ο τελευταίος μου για το 2013. Επιθυμία μου είναι να κάνω μια καλή κούρσα προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν και παράλληλα να βοηθήσω τη διοργάνωση», τόνισε ο πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων και συμπλήρωσε:

«Η συμμετοχή σ’ έναν νυχτερινό αγώνα θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Είμαι ανοιχτός σε νέες προκλήσεις και έτοιμος να ζήσω κάτι ξεχωριστό στη Θεσσαλονίκη. Πρωτοβουλίες και ιδέες όπως αυτή, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για το τρέξιμο και για τον αθλητισμό γενικότερα. Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει έρθει πιο κοντά στο τρέξιμο, αλλά ακόμα βρισκόμαστε σε νεαρό στάδιο και υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Θα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που θα στείλουν τόσες χιλιάδες δρομείς, περνώντας μπροστά από τις καφετέριες της παραλίας της Θεσσαλονίκης, οι οποίες συνήθως αποτελούν το… δημοφιλέστερο σπορ για τους Έλληνες!».

 

Στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας5.000 μ., μαζί με τον Κώστα Νακόπουλο, αναμένεται να βρεθούν πάνω από 7.000 άνθρωποι, αριθμός που ασφαλώς εντυπωσιάζει:

«Χαίρομαι που υπάρχει μαζική ανταπόκριση σε τέτοιες προσπάθειες. Η συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας θα δώσει την αφορμή για να ζήσουμε κάτι το διαφορετικό. Συνήθως ο πολύς κόσμος έχει ρόλο θεατή και βλέπει τους δρομείς να τρέχουν. Αυτή τη φορά, όμως, θα νιώσει όπως και εμείς. Θα γίνουν και οι ίδιοι πρωταγωνιστές σ’ έναν αγώνα, θα ζήσουν τα συναισθήματα του δρομέα. Αλλά και για εμάς τους αθλητές, θα είναι πολύ όμορφο που θα έχουμε όλο αυτό τον κόσμο πλάι και ανάμεσά μας».

 

Καταλήγοντας, ο 26χρονος πρωταθλητής απεύθυνε τις ευχαριστίες του σε όσους τον στηρίζουν: «Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Χρήστο Παπαχρήστο, και τη Nike, που με βοηθούν σε όλες μου τις ενέργειες».

 

Ο 2ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας5.000 μ.πραγματοποιείται από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)